Tagliatelle met lamsragout en cacao

Gepubliceerd op 24 juni 2022 om 07:01

Ik had nooit verwacht dat pasta met chocola, of lam met chocola, lekker zouden zijn. Maar het blijkt een top combinatie te zijn. Ik kwam het recept tegen in dit kookboekje met alleen maar chocolade recepten. Bij dit recept stond dat als ik maar 1 recept uit het boekje zou maken, het zeker dit recept zou moeten zijn. En man, wat is dat een goed idee!

Hieronder mijn (iets) aangepaste versie van het recept. Het is heel makkelijk te maken en je kan de ragout ook makkelijk van te voren bereiden. Handig met een etentje als je alleen de ragout hoeft op te warmen en de tagliatelle te koken. Ik maakte er nog een simpele salade van ui, tomaat, olijfolie en peper en zout bij, omdat er verder geen groenten in zitten. De frisse tomaten passen goed bij de volle smaak van de ragout. De smaak van die ragout was extra lekker omdat ik heerlijk lamsgehakt van Schaapskooi Ottoland gebruikte!

Trouwens een perfect hoofdgerecht bij dit chocolade menu, perfect voor chocolade liefhebbers!

Ingrediënten voor 6 personen

800 gr lamsgehakt
400 gr tagliatelle
3 à 4 sjalotjes (afhankelijk van de grootte)
1 liter bouillon (kip of groente)
1 el fijngehakte verse tijm
1 el fijngehakte verse rozemarijn
2,5 el tomatenpuree
2,5 el cacao
4 blaadjes laurier
4 tenen knoflook
300 gr mascarpone
40 gr parmezaan
20 gr extra pure chocola (>80%)

KokenKoken

Aan de slag met deze tagliatelle met lamsragout en cacao

  1. Snij de knoflook, sjalotjes, tijm en rozemarijn fijn.
  2. Verhit een beetje olie in een ruime koekenpan en fruit de ui, knoflook, tijm en rozemarijn aan op medium hitte voor ongeveer 5 minuten.
  3. Voeg het lamsgehakt toe en bak rul. Bak daarna de tomatenpuree nog een minuutje mee.
  4. Giet de bouillon erbij, roer de cacao erdoor en leg de laurierblaadjes in de saus. Zet het vuur iets lager en laat een half uur zachtjes koken zodat de saus dikker wordt.
  5. Rasp ondertussen de parmezaan en de pure chocola.
  6. Breng een ruime pan water met wat zout aan de kook en kook de tagliatelle al dente volgens de instructies op de verpakking.
  7. Spoel daarna af onder koud water en doe bij de ragout in de pan. Roer alles goed door en schep dan de mascarpone erbij. Roer weer goed tot alle mascarpone gemengd is met de saus.
  8. Schep de pasta op borden en garneer met de parmezaan en pure chocola. Serveer direct, eventueel met een (tomaten)salade.

Eet smakelijk!


Meer recepten met chocola:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.