Turkse pizza

Gepubliceerd op 6 april 2021 om 08:05

Zin in lekker comfortfood? Maak dan eens deze Turkse pizza, oftewel lahmacun! Deze zachte pizza is heerlijk en ook nog eens makkelijk te bereiden. Je maakt de saus door paprika, tomaat, ui en peterselie fijn te malen. Daar meng je vervolgens het gehakt doorheen, zodat het lekker smeuïg wordt. Klinkt goed toch!?

Je zou er nog voor kunnen kiezenom zelf de tortilla's te maken, maar ik gebruikte kant en klare dürümtortilla's voor deze Turkse pizza's. Andere optie zijn gewone wraps, maar die zijn wel wat droger. Dus, als je ze kan vinden, gebruik dan de dürümtortilla's!

Ps. Graag ook even aandacht voor mijn mooie nieuwe pannenlappen. Speciaal voor mij gemaakt door Cusine by Marzz. Het kleurtje past ook nog eens perfect in ons huis, heel blij mee!

Ingrediënten voor 2 Turkse pizza's

2 dürum tortilla's
100 gr rundergehakt
1 puntpaprika
2 tomaten
1 sjalot
Paar takjes peterselie
1 ei
1 tl srirachasaus + extra voor erbij
1 tl zout
1 el zonnebloemolie
Kwart krop ijsbergsla
Knoflooksaus
100 gr Griekse yoghurt
25 gr mayonaise
1 teen knoflook
Peper en zout

Zo maak je de Turkse pizza's

  1. Maak eerst de knoflooksaus door de yoghurt en de mayonaise door elkaar te roeren. Knijp de knoflook erbij uit en breng op smaak met peper en zout. Zet apart tot gebruik.
  2. Doe de puntparika (zonder zaadlijsten), één tomaat, de sjalot en 3 takjes peterselie in de blender of keukenmachine en maal fijn tot een saus/puree.
  3. Meng in een ruime kom de groentesaus met het gehakt, ei, de srirachasaus, het zout en de olie. Kneed alles goed door elkaar met een vork of met je handen.
  4. Smeer de tortilla's in met het gehaktmengsel en leg 8 minuten onder de gril in je oven.
  5. Snij ondertussen de sla in reepjes en de andere tomaat in blokjes. En snij de peterselie fijn.
  6. Verdeel de sla, tomaat en peterselie over de pizza's en giet er wat knoflooksaus en sriracha overheen.
  7. Vouw de Turkse pizza dicht en maak af met nog wat knoflook- en srirachasaus.

Eet smakelijk!