Mmmm, Kip tandoori! Goed gemarineerd en gegrild op de BBQ, beter wordt het volgens mij niet... Deze kippenbouten hebben lekker een hele ochtend en middag in de marinade gelegen, waardoor ze goed op smaak waren. In combinatie met een lekkere BBQ rook- en grilsmaak was het echt smikkelen (en dat terwijl ik eigenlijk niet van kluiven hou).
De marinade bestaat uit een mix van gember, knoflook, kurkuma, garam masala, chili, komijn en koriander. Dat allemaal door yoghurt en slagroom gemixt zorgt voor lekker malse kip. Een aanrader dus, voor de volgende keer dat je de BBQ aansteekt.
Oh, en combineer deze kip tandoori dan vooral met de andere gerechten uit mijn Indiase BBQ menu. Weer eens wat anders dan worstjes en hamburgers en minstens zo lekker!
Ingrediënten voor 4 tandoori kippenbouten
4 kippenbouten of -poten (ca. 300 gr per stuk)
0,5 citroen (sap)
0,5 tl zout
100 gr yoghurt
1,5 el bloem
4 teentjes knoflook
5 cm gember
0,75 tl kurkuma
0,75 tl garam massala
0,75 tl chilipoeder
0,75 tl komijnpoeder
1,25 tl korianderppoeder
4 el slagroom
Zo maak je kip tandoori van de bbq
- Snij de kippenbouten op 3 plekken iets in. Wrijf de stukken in met het citroensap en het zout. Doe in een afgedekte schaal en zet even in de koelkast.
- Maak ondertussen de tandoori marinade door de knoflook en gember te raspen.
- Roer de bloem goed klontvrij door de yoghurt, en voeg vervolgens alle andere ingrediënten toe.
- Roer alles goed door en schep de marinade dan door de kip en laat 4 tot 6 uur afgedekt marineren in de koelkast.
- Laat de kip een half uur op kamertemperatuur komen voordat je deze op de bbq legt.
- Gril de kippenbouten in 25 tot 30 minuten gaar op het rooster direct boven de hete kolen. Keer regelmatig om. (heb je geen zin om de BBQ aan te steken? Leg ze dan onder een gril, of bak ze in de oven op hoge temperatuur (225 tot 250 graden))
- Serveer eventueel nog met wat verse koriander of peterselie.
Reactie plaatsen
Reacties