Muhallebi met kardemom en pistache

Gepubliceerd op 12 mei 2023 om 07:02

Muhallebi is een melkpudding die veel in het Midden-Oosten wordt gemaakt, waaronder Marokko en dus een perfect toetje bij dit Marokkaanse menu. Maar ook in Turkije en Griekenland wordt het vaak gegeten, in Egypte wordt het mahalabia genoemd. Deze romige melkpudding is een fantastische basis voor veel verschillende smaken. Deze keer met oranjebloesem en kardemom, maar experimenteer vooral eens met andere smaken. Alles is mogelijk!

Deze muhallebi is niet al te zoet, maar je kan naar smaak altijd iets meer suiker toevoegen als je juist een echt zoet toetje op tafel wilt zetten. Je maakt het af met een laagje fijngemalen pistachenoten die er prachtig fluweelachtig uitziet voor een spectaculaire look. Hier wil je zeker een tweede portie van ;)

Ingrediënten voor 6 stuks

1,5 liter volle melk
100 ml suiker
150 gr rijstmeel
1,5 tl oranjebloesemwater
Ca 15 peulen kardemom
Pistache topping
100 gr gepelde pistachenoten
40 gr suiker
Ca 6 kardemompeulen

Het recept voor muhallebi met kardemom en pistache

  1. Haal de zaadjes uit de 15 kardemompeulen en maal fijn met een vijzel. 
  2. Doe de melk, suiker en rijstmeel in een pan en roer goed door elkaar met een garde.
  3. Zet de pan op middelmatig vuur en breng al roerend met een lepel aan de kook.
  4. Laat 8 minuten zachtjes koken en blijf ondertussen continu roeren. Haal van het vuur en roer de fijngemalen kardemomzaadjes en het oranjebloesemwater erdoor.
  5. Verdeel over 6 glaasjes en dek af met huishoudfolie. Leg de folie direct op de pudding, zodat er gen vel ontstaat. Zet tenminste een uur in de koelkast om af te koelen en op te stijven.
  6. Doe ondertussen de pistachenoten, zaadjes van de kardemompeulen en het suiker in een keukenmachine of blender en maal fijn tot een fluweelachtig poeder.
  7. Schep het pistachepoeder vlak voor het serveren op de pudding.

Eet smakelijk!

KokenKoken

Serveer de muhallebi na een van deze hoofdgerechten:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.