Pandan Viennetta

Gepubliceerd op 4 juli 2023 om 06:45

Deze Viennetta heeft de heerlijke smaak en geur van pandan. Ik heb hem inmiddels een paar keer gemaakt, want het is echt een megalekker toetje. En het is ook nog makkelijk om te maken. Je maakt hem met maar 4 ingrediënten en hebt er geen ijsmachine voor nodig. Begin wel op tijd, want het moet een nachtje in de vriezer staan.

Ik besloot om hem te maken in mijn fleurige siliconenvorm met bloemetjes en voegde daarom een beetje rode kleurstof toe voor de bloemetjes. Hij werd niet helemaal zo mooi als ik in gedachten had, maar de smaak maakt alles goed ;) Zonder bloemetjesvorm kan je deze pandan Viennetta garneren met wat geraspte chocola of kokos.

Ingrediënten

500 ml slagroom
397 ml gecondenseerde melk (1 blik)
200 gr chocola (puur of melk)
1 tl pandanpasta
Eventueel een drupje rode kleurstof
Eventueel geraspte chocola of kokos

KokenKoken

Zo maak je deze pandan Viennetta

 1. Zog dat zowel de gecondenseerde melk als de slagroom goed koud zijn voor je begint.
 2. Hak de chocola fijn en smelt au-bain-marie (boven een kom heet water), laat iets afkoelen.
 3. Zet ondertussen je vorm klaar, heb je een harde cakevorm bedek die dan met huishoudfolie, bij een siliconenvorm is dat niet nodig.
 4. Als je geen rode kleurstof toevoegt kan je meteen de pandanpasta, gecondenseerde melk en slagroom mengen. Klop het mengsel luchtig en stevig, ongeveer zo dik als goede Griekse yoghurt.
  Wil je ook een deel met rode (of andere) kleurstof maken, klop dan de melk en slagroom op zonder de pandan. Schep hier wat uit (ik had 2 juslepels nodig) en meng dat met rode kleurstof.
  Doe het rode mengsel in de vorm en zet tenminste een uur in de vriezer.
  Ondertussen kun je de pandanpasta door het roommengsel kloppen. Bewaar het daarna in koelkast tot gebruik. Je kan de chocola dan smelten terwijl het rode ijs in de vriezer staat.
 5. Schep ongeveer een vierde van het pandanmengsel in de vorm en strijk glad. Besprenkel dat met een derde van de chocola. Herhaal tot de chocola en het ijsmengsel op zijn.
 6. Zet in de vriezer en laat een nacht staan om goed te laten bevriezen en opstijven.
 7. Haal voorzichtig uit de vorm en leg op een schaal.
 8. Garneer eventueel met wat geraspte chocola en/of kokos. Serveer de pandan Viennetta in zijn geheel en snij op tafel aan.

Eet smakelijk!


Heb je nog pandanpasta over? Probeer dan ook eens deze gerechten met pandan:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.