Mille feuille met pandanroom

Gepubliceerd op 21 juni 2022 om 07:00

Deze mille feuille ziet er spectaculair uit! De smaken komen van deze bekende Indische flensjes: dadar gulung. Je vult de mille feuille met pandanroom en maakt een topping van kokos. Heerlijk met zelfgemaakt bladerdeeg! Ik maakte hem als toetje bij dit tompouce menu, een millie feuille is namelijk niets anders dan een Franse versie van een tompouce met een extra laagje bladerdeeg :)

Heb je niet al te veel tijd, dan kun je stap 1 t/m 10 overslaan en gewoon 6 blaadjes diepvries bladerdeeg gebruiken, die je halveert.

KokenKoken

Ingrediënten voor 4 personen

250 gr bloem
140 ml water
5 gr zout
50 gr gezouten boter
200 gr koude roomboter (ongezouten)
0,5 ei
Pandanroom
1 liter melk
1 vanillestokje
200 gr suiker
4 eidooiers
90 gr maizena
Ca 10 gr pandanpasta
Kokostopping
100 gr geraspte kokos
70 gr buine suiker
Snuf zout
50 ml water

Het recept voor mille feuille met pandanroom

 1. Begin met het bladerdeeg, smelt daarvoor de gezouten boter.
 2. Los het zout op in het water en roer daar de bloem doorheen. Voeg daarna de gesmolten boter toe en roer erdoor.
 3. Bestrooi je werkblad met bloem en kneed tot een soepel deeg. Maak er een bal van en wikkel in huishoudfolie. Leg een uur in de koelkast.
 4. Neem ondertussen de koude boter uit de koelkast en leg tussen 2 stukken bakpapier. Sla, rol of duw met deegroller tot een rechthoekige plak van ongeveer 1 cm dik. Leg tenminste een half uur in de koelkast.
 5. Rol na een uur het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een lap die dubbel zo groot is als de plak boter. Leg de boter erop en vouw het deeg erover heen.
 6. Druk het deeg bovenop en aan de zijkanten aan, zodat de boter er helemaal in verpakt zit.
 7. Rol het deeg nu uit tot een langwerpige lap en vouw in drieën. Draai nu een kwartslag, rol weer langwerpig uit en vouw weer in drieën. Verpak in huishoudfolie en leg 30 tot 60 minuten in de koelkast. Herhaal dit nog 2 keer.
 8. Na de derde keer leg je het deeg weer minimaal 30 minuten in de koelkast.
 9. Verhit de oven voor op 210 graden en bedek een bakplaat met bakpapier. Leg ook een 2e bakplaat en nog een stuk bakpapier klaar.
 10. Rol het deeg uit een dunnen lap waar je 12 rechthoeken van ca 6 bij 12 cm uit kunt snijden. Leg de plakken op de bakplaat met bakpapier. Roer het ei los en smeer het bladerdeeg ermee in.
 11. Bak het bladerdeeg nu eerst 5 minuten in de voorverwarmde oven. Dek na 5 minuten af met het extra stuk bakpaper en leg de 2e bakplaat erop. Op deze manier gaat het bladerdeeg niet rijzen en krijg je mooie dunne en knapperige stukjes bladerdeeg. Bak nog ongeveer 20 minuten en laat daarna helemaal afkoelen.
 12. Meng voor de pandanroom de eidooiers met het suiker en roer daar 100 ml van de melk door. Voeg de maizena toe en klop tot een klontvrij papje. Roer als laatste de pandanpasta toe.
 13. Doe de rest van de melk in een pannetje, snij het vanillestokje open, schraap het merg eruit en doe samen met het stokje in de melk.
 14. Breng de melk aan de kook, zodra het kookt giet je de helft al kloppend bij het maizena papje. Als het klontvrij is giet je het bij de rest van de melk terugin de pan.
 15. Breng nu al roerend aan de kook, blijf roerenen laat 1 à 2 minuten koken. Giet dan door een vergiet in een kom. Dek af met huishoudfolie (zorg dat die echt op de room ligt, zodat er geen vel ontstaat), laat afkoelen op kamertemperatuur.
 16. Voor de topping doe je de bruine suiker, snuf zout en het water in een pannetje. Breng aan de kook, tot de suiker helemaal is opgelost. Roer dan de geraspte kokos erdoor en laat afkoelen.
 17. Als alle onderdelen van de mille feuille op kamertemperatuur zijn kan je ze gaan opbouwen.
 18. Roer de pandanroom los en doe in een spuitzak met spuitmondje (ik gebruikte een gladde, maar gekartelde kan natuurlijk ook). Spuit 8 van de plakken bladerdeeg vol met toeven pandanroom. Leg er steeds 2 op elkaar en leg daarop de lege plakken bladerdeeg. Schep daarbovenop de kokostopping.

Eet smakelijk!


Maak ook eens een van deze baksels zelf:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.