Gemberbier sorbet met appelchips

Gepubliceerd op 9 januari 2024 om 06:45

Deze sorbet is heerlijk! Het recept komt uit het kookboek 'Hemels koken' van Nicole Pisani, dat ik van mijn collega's kreeg voor mijn verjaardag. Er staan heerlijke recepten in, maar tot nu toe is dit mijn favoriet! Je maakt deze sorbet van gemberbier en kokosmelk en dat smaakt zó lekker! Dankzij de kokosmelk is deze sorbet zelfs een beetje romig, maar nog steeds lekker fris zoals je verwacht van en sorbet. 

In het originele recept heb je maar 4 ingrediënten nodig, maar ik voegde nog een blaadje gelatine toe. Zo wordt de structuur iets gladder en bindt het ijs beter. Nicole maakt er appeljam bij, maar ik ging voor een iets makkelijkere variant met crunchy appelchips. Maak die wel op de dag zelf, want een dag later waren ze helaas niet meer knapperig.

Ondanks de naam is gemberbier trouwens een frisdrank en er zit geen alcohol in, dus iedereen kan deze sorbet gewoon eten :)

Ingrediënten voor ca. 1 ltr ijs

750 ml gemberbier
225 ml kokosmelk
150 gr suiker
0,5 tl zout
1 blaadje gelatine

1 appel

Zo maak je gemberbier sorbet met appelchips

  1. Verwarm de oven voor op 100 graden (hete lucht gaat sneller dan boven/onderwarmte, maar boven/onderwarmte zorgt voor een egaler resultaat, dus kies zelf welke optie je wilt).
  2. Begin met de appelchips: was de appel, verwijder het klokhuis met een appelboor en snijd met een mandoline in plakken van ca. 3 mm.
  3. Leg de plakken naast elkaar op een bakplaat met bakpapier en droog de plakken in de oven in anderhalf tot twee uur (afhankelijk van het soort oven).
  4. Doe de gelatine in een bakje koud water en laat minimaal 5 minuten weken.
  5. Doe de kokosmelk in een pannetje en schenk rustig het gemberbier er bij, roer goed door elkaar.
  6. Voeg dan het zout en suiker toe en zet het pannetje op het vuur. Warm rustig op tot de suiker is opgelost. Laat daarna afkoelen.
  7. Zet de ijsmachine aan en draai het mengsel in ongeveer 40 minuten tot een sorbet.
  8. Zet ondertussen een bakje met deksel in de vriezer. Schep daar de sorbet in als het klaar is en bewaar in de vriezer tot gebruik.
  9. Laat de appelchips helemaal afkoelen en serveer samen met het ijs.

Eet smakelijk!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Serveer de gemberbier sorbet na één van deze hoofdgerechten: