Stoofperen scropino

Gepubliceerd op 20 februari 2022 om 07:00

Sluit je dinertje af met een heerlijke scropino en niet zomaar een scropino, maar een stoofpeertjes scropino. Echt lekker! Normaal is scropino een tussengerecht om je smaakpapillen te neutraliseren, maar dat gaat met deze niet echt lukken. Dus serveer hem lekker als toetje :)

In plaats van citroensorbet, prosecco en wodka gebruik je in deze scropino stoofperensorbet, prosecco en Jack Daniels Fire. Een whiskey met kaneelsmaak, die ook los erg lekker is! Aangezien je (voor zover ik weet) geen stoofperensorbet in de supermarkt ben je met deze scropino wel wat langer bezig dan een traditionele. Maar het is zeker de moeite waard!

Ingrediënten voor 8 scropino's

1 kilo stoofperen
250ml rode wijn
1 citroen
200 gr suiker
1 kaneelstokje
2 steranijs
200 ml Jack Daniels Fire
800 ml prosecco
Ook nodig: blender en ijsmachine

Zo maak je stoofperen scropino

  1. Schil de peertjes, snij in parten en verwijder de klokhuizen. Doe in een ruime pan samen met de wijn, 100 gram suiker, het sap van een halve citroen, 500 ml water, het kaneelstokje en het steranijs.
  2. Breng aan de kook en laat de peertjes 55 minuten zachtjes stoven. Schep ze dan in een blender en laat ze helemaal afkoelen.
  3. Week dan de gelatineblaadjes 10 minuten in koud water.
  4. Neem 400 ml van het kookvocht en meng met de overige 100 gr suiker en het sap van de andere citroenhelft. Breng aan de kook en laat 2 minuten doorkoken, zodat de suiker helemaal is opgelost. Los de gelatine erin op.
  5. Giet het kookvocht bij de peertjes in de blender en maal helemaal fijn. Giet het daarna door een vergiet en laat weer helemaal afkoelen.
  6. Zet de ijsmachine aan en giet het stoofperenmengsel erin en laat tot een gladde sorbet draaien. Hoe lang dit duurt is afhankelijk van de ijsmachine.
  7. Als je sorbetijs klaar is doe je 8 bolletjes ijs in de blender, samen met de prosecco en Jack Daniels. Blend goed door elkaar en verdeel over 8 glazen.
  8. Voeg eventueel nog wat ijsklontjes toe en bestrooi met wat kaneel. 

Proost!

DrankDrank

Probeer ook eens deze gerechten met stoofpeertjes:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.