Salade met stoofpeertjes en geitenkaas

Nog (ingevroren) stoofpeertjes over van de kerst? Maak er een lekkere salade van! Bijvoorbeeld deze salade met ontbijtspek, geitenkaas en balsamico crème.

Je kan de stoofpeertjes zelf maken of koop kant en klare in de supermarkt. Als de stoofpeertjes klaar zijn is de rest van de salade zo gemaakt. Een lekkere voorgerechtje of eet hem als lunch.

Ingrediënten voor 4 personen

100 gr gemengde sla
ca. 12 plakjes ontbijtspek
4 bosuitjes
150 gr cherrytomaatjes
200 gr komkommer
3 el balsamico dressing (dus geen azijn)
100 gr zachte geitenkaas
300 gr bereide stoofpeertjes

Zo maak je deze salade met stoofpeertjes

  1. Verhit een koekenpan met een heel klein beetje olie op hoog vuur en bak de spekplakjes krokant in 3 à 4 minuten per kant. Leg op een stuk keukenpapier om uit te lekken.
  2. Snij de cherrytomaten in vieren, de komkommer in kleine stukjes en de bosuien fijn.
  3. Meng in een kom met de sla en de balsamico dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel de salade over 4 kommen. Leg de stukjes per erop en verkruimel de krokante spek en geitenkaas erover.

Eet smakelijk!

KokenKoken

Meer lekkere salades:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.