Summer rolls met teriyaki zalm

Deze summer rolls zijn gevuld met zalm, miehoen, wortel en komkommer. Je brengt ze op smaak met teriyaki saus, gember en een beetje chilipoeder. Een lekker voorgerecht dat je gewoon in één schaal op tafel zet om lekker te delen.

Summer rolls zijn loempia's van rijstvellen die je niet bakt. Je kan ze bakken of frituren, maar dan heten het ineens spring rolls. Ook heel lekker trouwens.

Het maken van de rolletjes heeft even wat oefening nodig, dus laat je niet meteen ontmoedigen als de eersten niet mooi worden of scheuren. Na een paar keer proberen went het vanzelf  en gaat het lukken!

Ingrediënten voor ca 12 stuks

250 gr zalmfilet (in 2 stukken)
120 gr teriyaki saus
1 bosui
Stuk gember
100 gr wortel
125 gr komkommer
50 gr mihoen
1/8 tl chilipoeder
1 tl geroosterde sesamzaadjes
12 rijstvellen van ca 15 cm doorsnee
Peper en zout naar smaak

KokenKoken

Zo maak je summer rolls met teriyaki zalm

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Bestrijk de zalmfilets aan alle kanten met ongeveer 2 el van de teriyakisaus en leg op een bakplaat met bakpapier. Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven, laat daarna afkoelen.
 3. Snij de gember heel fijn en doe in een kommetje samen met de rest van de saus en het chilipoeder. Roer door en zet even apart.
 4. Kook de miehoen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ook afkoelen.
 5. Snij de komkommer over de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Rasp daarna met een grove rasp, net als de wortels. Snij de bosui in dunne ringetjes (zowel het witte als groen deel).
 6. Doe de groenten in een kom en roer door elkaar. Snij de miehoen in stukjes en roer erdoor. Trek de zalm met 2 vorken uit elkaar en voeg ook toe aan de groenten.
 7. Roer nu de teriyakisaus en sesamzaadjes erdoor, proef en breng verder op smaak met peper en zout.
 8. Zet nu een ruime kom klaar met heet water. Neem een bord waar de rijstvellen makkelijk op passen en maak nu één voor één de summer rolls.
 9. Haal steeds een rijstvel door het hete water tot deze zacht is. Leg op het bord en schep er wat van het zalmmengsel. Leg in een rechte lijn net onder het midden en hou de randen vrij.
 10. Vouw het korte deel van het rijstvel over de vulling en druk voorzichtig iets aan. Vouw de zijkanten eroverheen en rol het vel dan verder op. Leg op een serveerschaal of bord.
 11. Herhaal voor de andere summer rolls totdat de vulling op is. Serveer met chilisaus.

Tip voor de liefhebbers: voeg bij elke summer roll nog een takje koriander toe

Eet smakelijk!


Combineer de summer rolls met een van deze hoofdgerechten: