Quattro formaggi champignons

Deze champignons zijn perfect voor kaasliefhebbers! Ze zijn gevuld met (de naam zegt het al) 4 soorten kaas. Een heerlijk voorgerecht of lekker bij een uitgebreide borrel. Een soort kleine pizzaatjes, maar dan zonder bodem. En ze zijn super makkelijk om zelf te maken. 

Ik gebruikte 4 verschillende typen kaas, als eerste een mozzarella. Ik maakte de champignons een keer met buffel mozzarella én een keer met de koemelk variant. Aan de buffel mozzarella zit meer smaak, maar met de andere kazen erbij is dat niet perse nodig. De gewone koemelk mozzarella is juist wel lekker neutraal bij deze champignons. Als tweede gebruik je een roodkorstkaasje, taleggio wordt in Italië veel gebruikt. Die is redelijk sterk van smaak en smelt heerlijk in de oven. Maar de Clemont rouge (verkrijgbaar bij de AH) is ook een aanrader! Die is iets milder. Er moet natuurlijk ook een lekkere blauwe kaas in de champignons voor wat pit.

KokenKoken

Ik ging voor een gorgonzola piccante, maar je kan iedere blauwe kaas kiezen die je lekker vindt. Iets milder of juiste extra pittig door bijvoorbeeld roquefort te gebruiken. Je maakt de champignons af met een grof geraspte parmezaan. Nadat je de champignons gevuld hebt gaan ze een kwartiertje in de oven, je hele keuken gaat heerlijk geuren naar kaas. Schenk ondertussen een lekker rood wijntje in en daarna kan je genieten van deze heerlijke quattro formaggi champignons.

Ingrediënten voor 5 à 6 personen

800 gr grote champignons
80 gr tomatenpuree
125 gr mozzarella
80 gr gorgonzola piccante
100 gr taleggio (of andere roodkorstkaas)
80 gr parmezaan
Paar blaadjes verse basilicum voor garnering

Zo maak je deze vier kazen champignons

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht).
  2. Snij steeltjes uit de champignons en hol ze een klein beetje uit (niet te veel, er moet genoeg champignon overblijven). De steeltjes heb je niet nodig, maar gooi ze niet weg. Voeg e toe aan een roerbakschotel of bijvoorbeeld aan een roerei.
  3. Schep de tomatenpuree in de champignons en smeer een beetje uit.
  4. Snij de mozzarella, blauwe kaas en roodkorstkaas in stukjes en verdeel over de champignons. Druk allemaal een beetje aan, zodat het zoveel mogelijk in de champignons zit, anders lekt het eruit tijdens het bakken.
  5. Rasp de parmezaan grof en strooi over de champignons.
  6. Leg de champignons in een ovenschaal en zet in de oven. Bak 15 minuten, zodat de champignons garen en de kaas smelt.
  7. Snij ondertussen de basilicum in reepjes.
  8. Laat de champignons 5 minuutjes afkoelen, garneer dan met de basilicum en serveer met een rode wijn.

Eet smakelijk!

Boodschappen bezorgen

Meer recepten met lekker veel kaas: