Volg jij een koolhydraatarm dieet? Dan is deze Mexiacaanse ovenschotel perfect om eens klaar te maken! Heerlijk comfortfood met slechts 22.96 koolhydraten per portie. Je hebt maar 1 (ovenbestendige) pan nodig voor dit gerecht en het staat in ongeveer een half uurtje op tafel.
TIP: heb je ook eters die niet koolhydraatarm eten, dan is het erg lekker om tortillachips bij de ovenschotel te serveren.
Ingrediënten voor 6 personen
900 gr half-om-half gehakt
3 paprika's
225 gr roomkaas
135 ml kookroom
450 gr bloemkoolrijst
450 gr broccolirijst
300 gr verse cheddar
135 ml salsasaus
2 chilipepertjes
3 ui
Bosje koriander
2 zakjes tacokruiden
Aan de slag met de KHA Mexicaanse ovenschotel
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snipper de uien, snij de pepertjes fijn en snij de paprika in blokjes. Rasp de cheddar.
- Verhit een ruime (ovenbestendige) pan, zonder boter of olie. Rooster de kruiden één tot twee minuten. Voeg dan een klontje boter en een scheutje olie toe.
- Bak de ui en het chilipepertje 2 minuten op middelmatig vuur, zodat de ui glazig wordt. Voeg dan het gehakt toe en bak rul. Voeg dan de paprika toe en bak nog een minuutje, je wilt dat de paprika niet al te zacht wordt, want het gaat ook nog in de oven.
- Roer de salsasaus, kookroom, roomkaas en de helft van de cheddar door de schotel, zet het vuur uit als de cheddar helemaal gesmolten is. Roer dan de bloemkool- en broccolirijst erdoor.
- Strooi de rest van de cheddar erover en zet de pan 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas mooi gesmolten is.
- Snij ondertussen de koriander fijn. Strooi over de Mexicaanse ovenschotel en serveer in zijn geheel.
Eet smakelijk!
Combineer de ovenschotel met een van deze toetjes:
Reactie plaatsen
Reacties