Italiaanse kruidenpannenkoeken

Pannenkoeken als voorgerecht? Ja, dat kan best, is zelfs hartstikke lekker! Zeker als je deze hartige kruidenpannenkoeken maakt :) Als hoofdgerecht kan natuurlijk ook, maar dan heb je er wel wat meer nodig. Bij een voorgerecht is één per persoon genoeg, als hoofdgerecht zou ik er twee of drie per persoon maken.

Je maakt de pannenkoeken op smaak met parmezaan en verse Italiaanse kruiden, bijvoorbeeld salie, rozemarijn, oregano en tijm. Serveer ze met wat gebakken spekjes, spinazie en feta en je hebt een heerlijk gerechtje.

Ingrediënten voor 6 pannenkoeken (22 cm doorsnee)

200 gr zelfrijzend bakmeel
1/8 tl zout
3 eieren
375 ml melk
45 gr parmezaan
2,5 el verse Italiaanse kruiden
450 gr spinazie
300 gr spekreepjes
100 gr feta

Aan de slag met de kruidenpannenkoeken

  1. Hak de kruiden fijn en rasp de parmezaan.
  2. Verhit een koekenpan met een heel klein beetje olie en bak de spekreepjes krokant.
  3. Roer het zout en bakmeel door elkaar en roer vervolgens de eieren erdoor.
  4. Giet dan al roerend (of mixend met een elektrische handmixer op lage stand) de melk erbij en maak er een glad beslag van. Roer als het klaar is de kruiden en de parmezaan erdoor.
  5. Verhit een koekenpan met een klontje boter en giet een zesde van het beslag in de pan. Draai de pannenkoek om als de bovenkant droog is en bak nog ongeveer 2 minuutjes. Herhaal voor de rest van het beslag en gebruik voor iedere pannenkoeken een nieuw klontje boter. Hou de pannenkoeken warm op een bord in de oven op 50 graden.
  6. Snij ondertussen de spinazie iets kleiner en verhit wat olie in een wok. Bak de spinazie tot het iets geslonken is, maar niet te lang, het moet geen prutje worden.
  7. Warm eventueel de spekjes nog even op als alles (bijna) klaar is. Vouw de pannenkoeken 2 keer dubbel en leg op borden. Verdeel de spekjes en spinazie erover en verkruimel de feta erboven.

Eet smakelijk!

KokenKoken

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.