Wil jij wat leuks op tafel zetten met Sinterklaas? Maak dan deze Sint galette, ziet er niet alleen leuk uit, smaakt ook nog lekker. Hij is gevuld met romige mascarpone en cherrytomaten, met daarop nog kaas en mosterd. Hier wil iedereen wel een stukje van proeven! Ik maakte het als onderdeel van het Sint menu, een aanrader voor 5 december :)
Onderstaande ingrediënten zijn genoeg als voorgerechtje voor 6 personen. Ik maakte 2 middelgrootte galettes. Je kan ook kiezen voor 1 hele grote, of juist 6 hele kleintjes.
Ingrediënten voor 6 personen
Deeg
125 gr bloem
1 tl gedroogde tijm
0,5 tl zout
1 ei
125 gr koude boter
3 el tomatenpuree
Vulling
100 gr mascarpone
2 el tomatenpuree
120 gr geraspte kaas
20 gr milde mosterd
Zo maak je de Sint galette
- Roer de bloem, het tijm en zout door elkaar in een ruime kom. Snij de boter in blokjes en kneed door de bloem.
- Voeg dan het ei toe en kneed er ook doorheen. Kneed als laatste de 3 eetlepels tomatenpuree erdoor.
- Maak een bal van het deeg, wikkel in huishoudfolie en leg een uurtje in de koelkast.
- Rasp ondertussen de kaas. Roer de mascarpone los en meng de 2 eetlepels tomatenpuree erdoor en 40 gr van de geraspte kaas.
- Roer de rest van de geraspte kaas door de mosterd en zet even in de koelkast tot gebruik.
- Warm de oven voor op 200 graden.
- Bestrooi je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot één of meerdere rechthoekige plakken.
- Verdeel de mascarpone over het deeg, maar laat de randen vrij. Leg de tomaten erop in de vorm van een mijter en vouw de deegranden erover heen.
- Leg op een bakplaat met bakpapier en bak de galette 25 minuten in de oven.
- Verdeel dan de kaas erover in de vorm van een kruis. Bak nog 5 tot 10 minuten, zodat de kaas smelt.
- Serveer de galette warm. Heb je hem van te voren gemaakt, warm hem dan voor het eten nog even 10 minuutjes op in de oven op 200 graden.
Reactie plaatsen
Reacties