Hittebestendig menu

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Dit menu is perfect voor een warme zomerdag. Je serveert 3 koude gerechtjes die je gasten afkoelen tijdens de hitte. En dat niet alleen, je zult ze ook verrassen met deze bijzondere gerechten. Wat dacht je van een sorbet als voorgerecht of de combi van garnalen met granny smith appel? Nog wel handig om te weten; dit menu is niet persé hittebestendig voor jezelf, maar vooral voor je gasten. Je moet namelijk zelf nog wel even aan de slag in de keuken. Wil je voor jezelf ook een hittebestendig menu? Probeer dan ook eens dit koude menu, daarvoor heb je geen pan of oven nodig.

Voor dit menu maak je niet alleen een sorbet als toetje, maar ook als voorgerecht. Een heerlijke, hartige en vooral frisse sorbet van piccalilly. Klinkt gek, maar het is echt lekker en combineert perfect met de kaaskrakelingen die je erbij serveert. Het hoofdgerecht zijn summer rolls, die niet alleen vanwege de naam perfect zijn voor een zomers menu. Gevuld met chiligarnalen, wortel, komkommer en friszure granny smith appel zijn ze lekker smaakvol en verfrissend. Je sluit af met een tropisch toetje van mango-kokossorbet met rumsaus. Alsof je een cocktail zit te eten, zo lekker!

Ingrediënten voor 4 personen

Piccalilly sorbet met kaaskrakelingen
140 gr piccalilly
50 gr suiker
25 gr glucosesiroop
75 ml water
Piccalillyroom
75 gr piccalilly
130 gr roomkaas
75 ml slagroom
Snuf zout
Kaaskrakelingen
75 gr boter op kamertemperatuur
0,5 tl zout
50 gr kaas (ik gebruikte 25 gr gatenkaas en 25 gr parmezaan)
25 ml lauwwarme melk
50 gr bloem
50 gr Zeeuwse bloem
0,5 ei

Summer rolls met garnalen en granny smith appel
12 rijstvellen (16 cm doorsnee)
1 granny smith appel
100 gr komkommer
100 gr wortel
75 gr fijne rijstnoedels / mie
24 garnalen
1,5 el olie
4 el chilisaus (+ extra om te dippen)
12 takjes koriander
2 avocado's
Ca. 2 cm gember
2 el citroensap

Mango-kokossorbet met rumsaus
300 gr mango (geschild en ontpit / ca.2 mango's)
175 ml kokoswater
80 gr suiker
45 gr glucosesiroop
1 limoen
Rumsaus
3 el kokosmelk
3 el gecondenseerde melk
1,5 el bruine rum

Zo maak je dit hittebestendige menu

Dit hittebestendige menu kan je grotendeels van te voren klaarmaken. Zowel de sorbets als de kaaskrakelingen kan je meerdere dagen van te voren al maken. Ook de piccalillyroom kun je een dag van te voren of 's ochtends alvast maken. Alleen de summer rolls zijn het lekkerste als je ze vlak voor het eten maakt. Je kan wel vast alles van te voren snijden, maar rol de vulling pas in de rijstvellen als jullie gaan eten.

Mango-kokossorbet met rumsaus

Deze mango-kokossorbet is mega zomers, lekkere tropische smaken in combinatie met rum. Net een heerlijke cocktail. Perfect om dit hittebestendige menu mee af te sluiten. De saus maak je in enkele minuten en het ijs bereid je gewoon van te voren. Bewaar in de vriezer en laat even 20 minuten op temperatuur komen voor je hem opschept.

Klik hier voor het recept van mango-kokossorbet met rumsaus >>

Piccalilly sorbet met kaaskrakelingen

Als tweede ga je aan de slag met het voorgerecht. Dit piccalilly ijs at ik als amuse bij ster-restaurant Lizz in Gouda, is verrassend lekker en je hebt maar een paar ingrediënten nodig om het zelf te maken. Maak alles van te voren, bewaar het ijs in de vriezer (duh), de koekjes afgesloten in een koektrommel en de room afgesloten in de koelkast. Hou er wel rekening mee dat de room niet superlang houdbaar is, dus maak die niet al te ver van te voren.

Bekijk hier hoe je piccalilly sorbet met kaaskrakelingen maakt >>

Summer rolls

Als laatste bereid je de summer rolls voor. Zorg dat alles vast klaar ligt, zodat je alleen de rolletjes nog moet maken na het voorgerecht. Ook na meerdere keren summer rolls maken, vind ik het nog steeds een beetje lastig. Deze keer prikten de komkommer en wortel door het rijstvel heen. Maar voor de smaak maakt dat gelukkig niet uit.

Hier lees je het recept voor de summer rolls met garnalen en granny smith >>

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.