Summer rolls met garnalen en granny smith appel

Gepubliceerd op 1 augustus 2024 om 06:46

Summer rolls zijn leuk om te maken en je kan er alle kanten mee op qua vulling. Deze summer rolls zijn lekker fris, dankzij de gember, koriander en granny smith appel die erin zitten. En het klinkt misschien gek, maar garnalen en granny smith appels combineren goed. Verder voeg je nog avocado, wortel, komkommer en mie toe. Je dipt de rolls lekker in wat chilisaus, maar alles bij elkaar is dit een gezond en licht gerechtje. Perfect op een warme zomerdag, bijvoorbeeld als onderdeel van dit hittebestendige menu.

Maak je trouwens niet druk als het niet lukt om perfecte rolletjes te maken. Ook na meerdere keren vind ik het nog steeds een beetje een gepriegel. Deze keer prikten de komkommer en wortel door het rijstvel heen. Maar voor de smaak maakt dat gelukkig niet uit.

Ingrediënten voor 12 summer rolls

(serveer 3 à 4 rolls per persoon, afhankelijk van het voorgerecht en toetje)

12 rijstvellen (16 cm doorsnee)
1 granny smith appel
100 gr komkommer
100 gr wortel
75 gr fijne rijstnoedels / mie
24 garnalen
1,5 el olie
4 el chilisaus (+ extra om te dippen)
12 takjes koriander
2 avocado's
Ca. 2 cm gember
2 el citroensap

Het recept voor deze summer rolls met garnalen en granny smith

  1. Meng de garnalen met de olie en chilisaus en laat een uurtje marineren.
  2. Snij de appel, wortel en gember in dunnen reepjes. Snij de komkommer over de lengte in vieren, verwijder de zaadlijsten en snij de rest ook in dunne reepjes.
  3. Halveer de avocado's, verwijder de pit en de schil en snij in dunne plakjes. Doe in bakje en besprenkel met het citroensap, zodat het niet meteen bruin kleurt.
  4. Kook de mie gaar volgens de beschrijving op de verpakking, spoel dan af onder koud water en laat uitlekken in een zeef.
  5. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de garnalen toe. Bak in ca. 3 minuten gaar en laat daarna afkoelen.
  6. Zet alle ingrediënten en een bak met warm water en groot bord of snijplank klaar.
  7. Neem steeds 1 rijstvel en doe in het warme water tot het zacht wordt. Dit duurt niet heel lang, ongeveer 20 seconden, als je het er te lang in laat zitten wordt het te zacht en kan je er niks meer mee.
  8. Leg een takje koriander in het midden het rijstvel en daarbovenop ca. 3 plakjes avocado. Er moet nog een paar cm aan de zijkanten overblijven om over de vulling heen te vouwen.
  9. Leg er wat wortel, appel, komkommer, gember en mie bovenop. Leg daar 2 garnalen bovenop.
  10. Vouw vanaf de voorkant het rijstvel over vulling en vouw dan de zijkanten erover heen. Rol vervolgens zo strak mogelijk dicht.
  11. Herhaal met de rest van de rijstvellen en serveer zodra ze allemaal klaar zijn met chilisaus of een andere dip.

Eet smakelijk!

KokenKoken

Zet een lekker toetje op tafel na de summer rolls, bijvoorbeeld:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.