Mango-kokossorbet met rumsaus

Gepubliceerd op 8 augustus 2023 om 06:47

Deze sorbet is een perfect toetje in de zomer. De heerlijke tropische smaken van kokos, mango en rum geven meteen een zonnig gevoel. Ik maakte hem voor dit hittebestendige menu. Voor het ijs heb je slechts 4 ingrediënten nodig, maar je moet hem wel draaien in een ijsmachine. De saus bestaat uit maar 3 ingrediënten en maak je in een minuutje.

Liever geen alcohol? Gebruik dan ananassap in plaats van rum. Zo krijg je ook een lekker tropische saus die goed past bij het ijs.

Gewoon ijs bestaat uit suiker, eieren en melk en/of slagroom. De combinatie van vet en suiker zorgt ervoor dat het een mooie consistentie krijgt en niet keihard bevriest. Een sorbet is een stuk frisser en fruitiger dan gewoon ijs, omdat er geen eieren en zuivel in zit. Je gebruikt meestal fruit, water en flink wat suiker, die laatste zorgt in dit geval voor de juiste consistentie.

Om toch kokossmaak aan deze sorbet toe te voegen maak je hem met kokoswater in plaats van gewoon water. Dat geeft een heerlijke smaak. Zeker in combinatie met de rumsaus, net een soort cocktail.

Ingrediënten voor ca. 8 bolletjes

300 gr mango (geschild en ontpit / ca.2 mango's)
175 ml kokoswater
80 gr suiker
45 gr glucosesiroop
1 limoen
Rumsaus
3 el kokosmelk
3 el gecondenseerde melk
1,5 el bruine rum

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Zo maak je mango-kokossorbet met rumsaus

  1. Snij de mango in blokjes, dat gaat het makkelijkste door de mango langs de pit door te snijden, snij tot de schil in blokjes en schraap het vruchtvlees daarna van de schil af.
  2. Doe de mangoblokjes in de blender en maal fijn tot een gladde puree. Druk daarna door een zeef, je zou ongeveer 275 gr puree over moeten houden.
  3. Doe de glucosesiroop bij de mango in de kom.
  4. Doe de suiker en het kokoswater in een pannetje en warm rustig op. Roer ondertussen zodat de suiker oplost. Daarna kun je het vuur hoger zetten, zodat het begint te koken.
  5. Zodra het kookt haal je het van het vuur en giet bij de mangopuree. oer goed door, zodat de glucosesiroop oplost en je een egaal mengsel krijgt. Laat helemaal afkoelen in de koelkast.
  6. Zet daarna je ijsmachine aan en draai er een mooie sorbet van.
  7. Roer ondertussen de gecondenseerde melk, kokosmelk en rum door elkaar tot een lekkere saus (voeg naar smaak eventueel extra rum toe).
  8. Serveer de sorbet direct met de saus of bewaar in de vriezer. Haal het er in dat geval 15 tot 20 minuten van te voren uit, zodat het iets zachter kan worden.

Eet smakelijk!


Maak er een menu van, met dit voor- en hoofdgerecht en een lekkere bliss ball voor bij de koffie toe:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.