5 ingrediënten menu

Dit is een handig menu! Geen mega ingrediëntenlijst, geen urendurende zoektocht naar dat ene ingewikkelde ingrediënt en geen kar vol boodschappen. Je hebt namelijk voor iedere gang maar 5 ingrediënten nodig. Oké, dat had je op basis van de titel waarschijnlijk al geraden...

Met slechts 5 ingrediënten kan je heerlijke, smaakvolle en bijzondere gerechten op tafel toveren. Als je de ingrediënten maar slim (en soms dubbel) gebruikt :)

We starten dit menu met  loempia's gevuld met brie en aardbeien, met daarover balsamico crème. Een heerlijke combi van hartig en zoet, en lekker crunchy. Als hoofdgerecht maken we kip caprese met een lekkere pasta. De saus voor de pasta maak je van gepureerde mozzarella en basilicum, dezelfde ingrediënten als in de kip caprese. Dan het toetje, een tarte tatin, maar net ietsje anders. Namelijk met sinaaspappel, kardemom, maple syrup en maple room. Vooral die maple room 💖

Ingrediënten voor 4 personen

Brie loempia's met aardbeien en balsamico
8 fellen filodeeg van ca. 24X18cm
160 gr brie
8 grote aardbeien
80 gr roomboter
4 tl balsamico crème

Kip caprese met pasta
4 kipfilets van ca. 150 gr per stuk
3 bollen (buffel)mozzarella
40 gr basilicum
4 tomaten
300 gr spaghetti

Tarte tartin van sinaasappel met maple room
4 plakjes diepvriesbladerdeeg
3 sinaasappels
1/2 tl kardemompoeder
135 ml maple syrup
200 ml slagroom

Note: ik heb boter en olie om in te bakken en peper en zout niet meegeteld in de 5 ingrediënten

Zo maak je het 5 ingrediënten menu

Voor dit menu heb je 3 keer de oven nodig. Je moet het dus even handig inplannen. Wat ik het handigste vond was alles alvast voorbereiden en dan gewoon in de oven zetten als je het gaat eten. Dat betekent dat er tussen iedere gang ongeveer 25 minuten tijd zit. En dat is perfect om rustig te eten en het nog even te laten zakken voor je aan de volgende gang begint.

Brie loempia's

Begin gewoon bij het begin met het voorgerecht. Bereid de brie loempia's helemaal voor. Als ze klaar zijn bewaar je ze in een vochtige theedoek tot je ze in de oven gaat bakken. Op die manier droogt het filodeeg niet uit.

Bekijk hier het recept voor de brie loempia's met aardbeien >>

Kip caprese met pasta in mozzarellasaus

Ook de kip caprese kan je vast voorbereiden. Je maakt van de kipfilet een caprese en maakt alvast de mozzarellasaus voor bij de pasta. Bewaar alles in de koelkast tot de kip de oven in kan. De pasta kook je gewoon terwijl de kip in de oven staat.

Hier lees je hoe de kip caprese met pasta maakt >>

Tarte tatin van sinaasappel met kardemom en maple room

Als laatste bereid je de tarte tatin voor. Je kan hem helemaal klaarmaken en alleen nog even opwarmen, maar dan wordt het deeg wel wat slapper. Het lekkerste is hij als je hem meteen opeet als hij net gebakken is. Maak hem dus helemaal klaar (tot en met stap 8) en bak hem pas als je de kip caprese aan het eten bent.

Lees hier het recept voor de tarte tatin van sinaasappel >>

Eet smakelijk!

KokenKoken

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.