Kip caprese met pasta in mozzarellasaus

Gepubliceerd op 28 december 2021 om 07:01

Deze kip caprese met pasta in mozzarellasaus ziet er een stuk spectaculairder uit dan het eigenlijk is. Met maar vijf ingrediënten is het namelijk makkelijk te maken. Het smaakt natuurlijk wel net zo lekker als het eruit ziet. ;)

Je snijd de kip in en vult de snedes met basilicum, mozzarella en tomaat. Gewoon even bakken in de oven en klaar... Daarbij kook je pasta die je op smaak maakt met gepureerde mozzarella en basilicum. Eigenlijk een soort pesto van maar 2 ingrediënten.

Waarom niet gewoon pesto gebruiken? Nou ten eerste omdat dit ook heel lekker is. Maar eigenlijk omdat ik dit maakte als onderdeel van het 5 ingrediënten menu. Ik moest dus een beetje creatief zijn om er een lekkere maaltijd van te maken met maar 5 ingrediënten. En dat is, al zeg ik het zelf, heel goed gelukt!

Ingrediënten voor 4 personen

4 kipfilets van ca. 150 gr per stuk
3 bollen (buffel)mozzarella
40 gr basilicum
4 tomaten
300 gr spaghetti

Zo maak je kip caprese met pasta

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Smeer de kipfilets in met een beetje olijfolie en bestrooi met peper en zout.
  3. Snij de filets vervolgens over de breedte in tot ongeveer twee derde diep. Zodat er ongeveer 8 snedes in iedere filet zitten.
  4. Snij 1 van de mozzarellabollen door de helft en vervolgens iedere helft in 8 plakjes. Snij ook anderhalve tomaat in 16 plakken. Verdeel om en om een plakje tomaat en mozzarella in de snedes van de kipfilets. Voeg ook een paar blaadjes basilicum toe per kipfilet (haal tenminste 30 gram over voor de saus).
  5. Leg de kipfilets in een ovenschaal en bak in 25 tot 30 minuten gaar in de oven. De baktijd is afhankelijk van de grootte van de kipfilets. Check na 25 minuten even hoe het ervoor staat en bak dan nog iets langer indien nodig. Maar bak ze vooral niet te lang, want je wilt niet dat het droog wordt.
  6. Doe ondertussen de andere 2 mozzarellabollen (maak voorzichtig open en gooi het vocht uit de verpakking niet weg!) in een blender of keukenmachine, samen met de basilicum (steel en blaadjes).
  7. Pureer tot een saus en voeg geleidelijk (een deel van) het vocht van de mozzarella toe, tot je een saus hebt van dezelfde dikte als pesto. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking. Giet af en roer de saus erdoorheen.
  9. Schep de pasta op 4 borden en leg er een kip caprese bovenop. Bestrooi eventueel nog met wat verse basilicum.

Eet smakelijk!

Tip: probeer ook eens deze pastagerechten:

KokenKoken

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.