Witlofstamppot met appel en kerrie

Gepubliceerd op 8 november 2022 om 07:01

Tijd voor een heerlijke stamppot met witlof, appel, kerrie en krokante prosciutto. Een goede combi van bitter, zoet en zout. Je roerbakt de witlof in plaats van te koken, zo behoudt het meer smaak en blijft het wat steviger, voor meer structuur.

Gebruik ongeschilde aardappelen voor de puree, op die manier zitten er meer voedingsstoffen in je stamppot en het scheelt ook nog tijd. Alleen maar voordelen dus :)

Ingrediënten voor 4 personen

750 gr aardappels
1 groentebouillonblokje
30 gr boter
Flinke scheut melk
575 gr witlof
1,5 appel
1 ui
1.5 tl kerriepoeder
100 gr prosciutto

Tip: serveer deze stamppot als onderdeel van het stamppot menu, waarbij zelfs het toetje een stamppot is.

Het recept voor witlofstamppot met appel en kerrie

  1. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de plakjes prosciutto een paar minuten per kant tot ze knapperig zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en zet even apart tot gebruik.
  2. Zet een pan water op het vuur met het bouillonblokje en breng aan de kook.
  3. Was de aardappels en snij in stukken. Kook in de bouillon in ongeveer 20 minuten gaar.
  4. Snij ondertussen de witlof in reepjes en verwijder de harde kern. Doe in een zeef, spoel schoon met koud water en laat even uitlekken.
  5. Schil de appels en snij in blokjes en snipper de ui.
  6. Verhit wat olie in een wok of ruime koekenpan en bak de ui een minuutje. Voeg dan de witlof, appel en het kerriepoeder toe en roerbak ongeveer 5 minuten.
  7. Stamp de aardappels fijn met de boter en melk tot een romige puree. Roer dan het witlof mengsel erdoor en breng de stamppot op smaak met peper en zout.
  8. Verdeel over 4 borden en garneer met stukken prosciutto.

Eet smakelijk!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Serveer na de witlofstamppot een van deze zoete toetjes:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.