Indiase stamppot met kipballetjes

Gepubliceerd op 23 maart 2023 om 06:45

Deze stamppot is lekker fushion, Nederlandse stamppot met Indiase smaakmakers. Voor als je eens wat anders wilt :) De stamppot maak je met aardappels, spinazie en erwten en breng je op smaak met ui, peper, gember, knoflook en garam masala.

Serveer de stamppot met zelfgemaakte Indiase kipballetjes die je ook weer op smaak maakt met knoflook, gember, peper en garam masala. Er zit ook een bosje verse koriander doorheen. Hou je daar niet van, vervang het dan voor munt.

Ingrediënten voor ca. 3 personen

650 gr aardappels
100 gr erwten
Half bouillonblokje
300 gr spinazie
1 grote ui
2 chilipepertjes
2 tl gehakte gember
2 tl gehakte knoflook
4 tl garam masala
25 gr boter
Scheutje melk
40 gr cashewnoten
300 gr kipfilet
1 el kookroom
1 ei
10 gr verse koriander
20 gr paneermeel

Zo maak je deze Indiase stamppot

 1. Begin met de kipballetjes. Week daarvoor de cashewnoten 20 minuten in kokendheet water.
 2. Snij ondertussen 1 chilipeper grof, verwijder de zaadjes als je het niet al te pittig wilt maken. Snij ook de kip in grove stukken en doe in een keukenmachine.
 3. Giet de cashewnoten af en doe bij de kip, samen met het grof gesneden pepertje, de helft van de knoflook en gember, 1 tl garam, de koriander, het ei en de room. Hak fijn tot een gehakt en zet afgedekt in een kom een half uur in de koelkast.
 4. Snipper ondertussen de ui, snij het 2e pepertje fijn (verwijder eventueel de zaadjes weer) en snij de spinazie iets kleiner.
 5. Kneed ongeveer een vierde theelepel en het paneermeel door de kip en draai er met vochtige handen 8 tot 10 gehaktballetjes van.
 6. Schil de aardappels, snij in stukken en kook in ca. 20 minuten gaar in water met het halve bouillonblokje.
 7. Voeg de laatste 2 minuten de erwten toe en giet daarna af. Laat even uitstomen zonder deksel.
 8. Verhit, terwijl de aardappels koken, een flinke klont boter in een koekenpan met deksel en bak de gehaktballetjes rondom aan. Voeg dan een scheut water toe en doe de deksel op de pan en laat de balletjes nog 10 minuutjes garen. Draai af en toe om.
 9. Verhit in een wok een beetje olie en fruit de ui aan met de knoflook, gember, garam masala en het pepertje. Voeg na ca. 2 minuten de spinazie in delen toe en roerbak een paar minuten tot het slinkt.
 10. Stamp de aardappels en erwtjes tot een puree met de boter en een scheutje melk. Roer het spinaziemengsel erdoor en voeg naar smaak zout toe.
 11. Serveer de stamppot met de kipballetjes en de jus waarin ze gebakken zijn.

Eet smakelijk!

GezondheidGezondheid

Serveer een van deze desserts na de Indiase stampport:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.