Met deze mangorolletjes sluit je ieder etentje goed af! Je rolt mango, dessertrijst en pistachenootjes samen in een rijstvel voor een lekker toetje. Ik had toevallig dezelfde dag ook samosa's gemaakt, dus was in de stemming voor Indiaas en besloot deze fruitrolletjes ook op z'n Indiaas te maken met mango, kokosmelk, pistachenootjes en kardemom. Een beetje dezelfde smaken als deze mango kulfi.
En ondanks dat rijstvellen Thais zijn en dus niks met India te maken hebben, is het een heerlijke combinatie. Je kan trouwens variëren zoveel je wilt met deze rolletjes wat betreft het soort fruit en de kruiden.
Er zit wel 1 nadeel aan dit toetje en dat is dat je de rijstvellen snel moet eten na het bereiden. Je moet dus nog wel even de keuken in tijdens het etentje, maar als je alles klaar hebt staan hoef je alles alleen nog te rollen. Dat duurt gelukkig niet mega lang.
Dit recept is voor 8 rolletjes, dat is genoeg voor 4 personen na een etentje met een voor- en hoofdgerecht.
Ingrediënten voor 8 rolletjes
100 gr dessertrijst
400 ml kokosmelk
100 ml (soja)melk
1 el suiker
5 flinke peulen kardemom
Ca. halve mango
2 à 3 handjes ongezouten, geroosterde pistachenoten
8 rijstvellen (ca. 15 cm doorsnee)
Zo maak je deze mangorolletjes
- Haal de zaadjes uit de kardemompeulen en maal goed fijn met een vijzel.
- Doe de rijst, kokosmelk, (soja)melk, suiker en kardemom in een pan en breng aan de kook. Laat ongeveer 14 minuten zachtjes koken zonder deksel op de pan tot een rijstpudding. Roer regelmatig, zodat het niet vast bakt aan de bodem van de pan.
- Snij ondertussen de mango in kleine blokjes. Pel de pistachenoten en hak grof.
- Schep de rijst, als het klaar is, uit de pan op een bord en laat goed afkoelen.
- Zet een bak met lauwwarm water klaar en zet de mango, pistachenootje en afgekoelde rijst klaar.
- Neem steeds één rijstvel en week deze even 5 tot 10 seconden in het water. Het moet flexibel worden, maar week het niet te lang, want als het te zacht wordt is het een drama om mee te rollen.
- Leg het vel op een (plastic) snijplank en leg er een achtste van de mango blokjes op, in lijn over het midden, laat 1,5 à 2 cm langs de randen leeg.
- Strooi er wat pistachenootjes over en schep er dan wat rijst op, ook in een lijn over het midden. Druk het wat aan, zodat je er een stevige rol van kan maken.
- Vouw de zijkanten naar binnen over de vulling en vouw dan ook de voorkant over de vulling heen. Druk weer goed aan en rol dan op tot een mooie rol.
- Leg met de mango naar boven op een bord of schaal en herhaal stappen 6 t/m 9 met de rest van de rijstvellen.
- Serveer er eventueel nog een sausje bij, bijvoorbeeld van mangopuree en munt om de rolletjes in te dippen.
Eet smakelijk!
Combineer de mangorolletjes met deze gerechten voor een heerlijk etentje:
Reactie plaatsen
Reacties