Zo, dit bleek echt een goddelijke combi te zijn. Kandijkoekjes met Baileys zijn een match made in heaven. En als je er dan ook nog tirumisu met kersen mee maakt beland je helemaal in de zevende hemel ;) Perfect voor het dinner date menu, waar dit toetje bij hoort! Je maakt een makkelijke tiramisu van slagroom en mascarpone, zonder eieren.
In plaats van koffie en lange vingers gebruik je Baileys en kandijkoeken. Voeg wat kersen vlaaivulling toe (die je gewoon kant-en-klaar koopt) en binnen no-time is dit toetje klaar. Alleen nog even minimaal 2 uurtjes laten opstijven in de koelkast, maar het is het wachten waard!
Ingrediënten voor 2 personen
120 gr mascapone
120 gr slagroom
15 gr vanillesuiker
10 gr witte basterdsuiker
125 gr kandijkoeken
175 gr kersen vlaaivulling
Scheut Baileys
Pure chocoladekrullen of vlokken
Zo maak je deze kersentiramisu
- Roer de vanillesuiker door de mascarpone. Klop de slagroom lobbig met de basterdsuiker.
- Roer de mascarpone en slagroom door elkaar tot een glad, romig mengsel.
- Schenk wat baileys in een schaaltje en leg de helft van de koekjes er een paar seconden in.
- Breek dan is stukjes, zodat ze op de bodem van je glas/glazen passen.
- Schep de helft van het mascarpone-mengsel erop en dan de helft van de kersen.
- Herhaal met de rest van de koekjes, mascarpone en kersen.
- Dek af met huishoudfolie en zet minsten 2 uur in de koelkast om op te stijven.
- Bestrooi voor het serveren nog met wat chocola.
Eet smakelijk!
Serveer de kersentiramisu na een van deze hoofdgerechten:
Reactie plaatsen
Reacties