Deze pannenkoeken traybake is multifunctioneel. Eet het als toetje (bijvoorbeeld bij dit traybake menu), als ontbijt of als tussendoortje bij een kopje thee of koffie. Er is geen slecht moment om deze pannenkoek te eten. En het is een stuk makkelijker en minder werk dan pannenkoeken in de pan bakken, want je doet gewoon al het beslag in een ovenschaal of bakplaat met hoge rand en de oven doet de rest.
Je maakt een beslag voor Amerikaanse pannenkoeken, dus met bakpoeder, zodat het lekker luchtig wordt. Giet dat in een ijzeren ovenschaal of bakplaat van ca. 25 bij 18cm met minimaal 5 cm hoge rand en bestrooi met appel en kaneel. Bak in de oven, serveer met een flinke scheut maple syrup en geniet ervan!
Aan de slag met deze pannenkoeken traybake met appel en kaneel
- Verwarm de oven voor op 170 graden (hete lucht).
- Roer de bloem, bakpoeder, zout, 3 el suiker en 1 tl kaneel door elkaar in een ruime kom en maak een kuiltje in het midden.
- Giet de karnemelk, olie en eieren in het kuiltje en roer vanuit het midden de bloem erdoor tot je een glad beslag hebt.
- Vet je bakplaat in met een dun laagje olie en giet het beslag erin.
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes. Meng in een bakje met de overgebleven el suiker en halve tl kaneel.
- Strooi de appelblokjes over het beslag en bak in 15 tot 20 minuten gaar in de oven. Als je er een satéprikker in steekt moet deze er schoon uitkomen.
- Bestrooi eventueel met wat poedersuiker. Snij in stukken en leg op bordjes, serveer warm met een flinke scheut maple syrup.
Eet smakelijk!
Tip: maak van te voren en warm voor het eten 10 minuten op in een oven op ca. 150 graden.
Serveer de pannenkoeken traybake na een van deze hoofdgerechten: