Blauwe bessen cake met fudge

Gepubliceerd op 3 oktober 2023 om 06:45

Zin om wat lekkers te bakken? Dan is deze cake met blauwe bessen een heerlijke, zoete blauwe bessen fudge een goed idee. De cake maak je op basis van gebruinde boter, dat geeft een extra volle, beetje notige smaak. Verder is het eigenlijk gewoon een standaard cake. Maar die laag glanzende, paarse fudge zorgt ervoor dat hij er prachtig uitziet, vind je ook niet!?

Online (Bijvoorbeeld hier) kan je allerlei smaken fudge bestellen en je kan dus variëren wat je wil met de smaak van de fudge. En natuurlijk ook met de vulling van de cake. Wat dacht je van een maanzaad cake met lemon curd fudge!? Lijkt mij heel lekker, dus dat wordt bij ons de volgende cake :)

Ingrediënten voor 1 cake (25 cm)

250 gr roomboter
200 gr suiker
1 zakje vanillesuiker (8 gr)
4 eieren
0,5 tl citroensap
Snuf zout
125 gr bloem + extra
125 gr maizena
0,5 tl bakpoeder
100 gr blauwe bessen
200 gr (blauwe bessen) fudge

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Zo maak je deze cake met fudge

 1. Verwarm de oven voor op 170 graden (boven/overwarmte).
 2. Doe de boter in een pannetje, laat smelten en dan zachtjes bakken tot het naar noten begint te ruiken en er bruine puntjes zichtbaar zijn in de boter. Haal dan van het vuur en laat afkoelen tot het weer licht begint te stollen.
 3. Doe dan in een mengkom en voeg, het citroensap, de suiker en vanillesuiker toe. Klop rustig door elkaar tot het wit en schuimig is.
 4. Klop dan één voor één de eieren erdoor.
 5. Roer de bloem, maizena en het bakpoeder door elkaar en zeef bij het beslag. Roer goed door elkaar tot een glad beslag.
 6. Meng dan de blauwe bessen door een beetje bloem en schep ze heel voorzichtig door het beslag (als je te lomp doet en te veel roert zakken de bessen, net als bij mij, naar de bodem).
 7. Vet een cakevorm van 25 cm in en bedek de bodem en korte kanten met een stuk bakpapier. Laat het over de randen hangen, daarmee kun je de cake makkelijk uit de vorm trekken.
 8. Zet de cake in de voorverwarmde oven en bak in ca. 60 minuten gaar. Prik er een satéprikker in, als deze er schoon uitkomt is de cake gaar. Laat helemaal afkoelen.
 9. Snij dan de fudge in kleine stukjes en doe in een pan. Laat op laag vuur smelten.
 10. Giet de fudge als het warm en gesmolten is in één keer over de cake. Zodra je het van het vuur haalt koelt het af en wordt het meteen weer minder vloeibaar, dus je moet snel zijn.
 11. Laat de fudge uitharden en snij de cake daarna pas aan (even geduld helaas...).

Eet smakelijk!


Bak ook eens een van deze cakes:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.