Ik heb een heerlijk borrelhapje voor je! Deze krokante olijven zijn gebaseerd op een recept van Yotam Ottolenghi. Het kost even tijd om ze te maken, maar dat is het zeker waard!
Je maakt de olijven krokant door ze te frituren met een jasje van panko. Dip ze in een yoghurtsausje met harissa en je hebt een heerlijke snack!
Ingrediënten
115 gr ontpitte olijven (uitlekgewicht)
40 gr bloem
2 eieren
60 gr panko
500 ml zonnebloemolie
150 gr volle yoghurt
20 gr harissa
50 gr feta
Aan de slag met de krokante olijven
- Laat de olijven uitlekken en dep ze daarna heel goed droog met keukenpapier of een theedoek.
- Zet drie bakjes kaar met daarin de bloem, losgeklopte eieren en panko. Crush de panko iets fijner met vijzel.
- Haal iedere olijf eerst door de bloem, dan het ei en dan de panko. Het is handig om je ene hand alleen voor de droge bloem en de panko te gebruiken en de andere voor het ei. Dan wordt het niet zo'n vieze bende ;)
- Verhit nu de olie tot een temperatuur van 180 tot 190 graden en zet een bord met daarop keukenpapier klaar.
- Frituur de olijven in porties mooi goudbruin, dat duurt steeds ongeveer anderhalf tot twee minuten. Laat ze daarna uitlekken op het bord met keukenpapier.
- Als alle olijven lekker krokant zijn meng je wat peper en zout door de yoghurt. Roer dan de harissa kort door de yoghurt, het hoeft niet helemaal egaal gemengd te zijn.
- Doe de olijven in een schaal en verkruimel de feta erover en bestr. Serveer met de harissa dip (hou die apart en niet samen in een schaal, zoals op de foto, anders moet je heel snel eten voordat het krokante korstje zacht wordt).
Eet smakelijk!
Probeer ook eens deze krokante recepten:
Reactie plaatsen
Reacties