Homemade granola met choco-rozijnen

Gepubliceerd op 9 juni 2022 om 07:00

Vaak ontbijt ik met (soja) yoghurt met muesli of granola en wat fruit erin. Meestal koop ik dat dan gewoon in de supermarkt, maar zelfgemaakte granola is natuurlijk veel lekkerder. Het is makkelijk om te doen en dan weet je meteen precies wat er allemaal in zit.

Als echte choco-verslaafde besloot ik een chocolade granola te maken met daarin een van mijn favoriete tussendoortjes. Niet gezond maar wel heel lekker, namelijk choco-rozijnen. Die maken van je gewone bakje yoghurt met granola echt een verwennerij.

Ingrediënten

60 gr volkorenmeel
60 gr havermout
35 gr maple syrup
5 gr cacao
35 gr kokosolie (op kamertemperatuur)
30 gr hazelnoten
30 gr walnoten
80 gr chocorozijnen

Zo maak je deze granola met choco-rozijnen

  1. Roer het volkorenmeel, de cacao en de havermout door elkaar. Hak de hazelnoten en walnoten fijn en roer er ook doorheen.
  2. Voeg dan de maple syrup toe en roer weer. Doe als laatste de kokosolie in de kom en wrijf er met je vingertoppen doorheen, zodat je een kruimelig deeg krijgt.
  3. Zet even in de koelkast, zodat de olie weer wat kouder en steviger wordt.
  4. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
  5. Leg een bakplaat met bakpapier klaar en strooi de granola eroverheen. Bak 18 tot 20 minuten in de oven. Laat daarna helemaal afkoelen. Hou er rekening dat het pas echt crunchy wordt als het afgekoeld is, daarvoor hoef je het niet langer in de oven te laten staan.
  6. Hak de chocorozijnen iets kleiner en meng door de koude granola.

Eet smakelijk!

KokenKoken

Meer lekkere ontbijtjes: