Deze quiches zijn niet alleen een leuk voorgerecht bij het dinner date menu, maar ook een lekker borrelhapje. Je maakt de bakjes heel makkelijk van witte boterhammen en vult ze met bietjes, rode ui, feta en tijm.
De hartvorm was natuurlijk voor het dinner date menu, je maakt dat heel makkelijk door een balletje van aluminium tussen het brood en het muffinvormpje te stoppen.
Ingrediënten voor 8 stuks
(let op: voor dinner date menu gebruik je de helft van deze ingrediënten)
8 witte borterhammen
250 gr gekookte bietjes
100 gr feta
4 takjes takjes tijm
2 eieren
50 ml kookroom
0,5 rode ui
Peper en zout
Kookring van ca. 10 cm
Muffin bakvorm
Eventueel een flink stuk aluminiumfolie
Het recept voor mini quiches met bietjes
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snipper de ui, rasp de bieten en verbrokkel de feta. Ris de blaadjes van de tijm en snij fijn.
- Klop het ei los met de kookroom en breng op smaak met flink wat peper en zout. Meng de ui, bieten, feta en tijm erdoor.
- Bestrijk de muffinvormpjes met olie.
- Snij met de kookring cirkel van ca. 10 cm uit de boterhammen en druk ze in de muffinvormpjes, zodat ze een bakje vormen.
- Als je een hartvormpje wil, voeg in ieder vormpje een balletje van aluminiumfolie toe tussen het brood en de vorm.
- Verdeel nu het bietenmengsel over de broodbakjes.
- Bak de quiches in ongeveer 24 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Laat ze iets afkoelen, maar serveer ze wel terwijl de quiches nog warm zijn.
Eet smakelijk!
Probeer ook eens een van deze recepten:
Reactie plaatsen
Reacties