Deze wortels zitten verpakt in een lekker jasje van bladerdeeg. In de oven bak je ze zacht, terwijl het bladerdeeg krokant wordt. Op smaak gebracht met fenegriek en knoflook, dat maakt het dus nog lekkerder! Lekker als voorgerecht, of maak ze iets kleiner door de wortels te halveren en serveer ze bij de borrel.
Dit recept is volledig plantaardig als je vegan bladerdeeg gebruikt (de 'Original' van Koopmans bijvoorbeeld). Ik serveerde ze met deze blauwe kaasdip, die past er heel goed bij. Maar is natuurlijk niet vegan, gelukkig zijn bijvoorbeeld hummus en chilisaus ook erg lekker bij deze wortels. Op die manier zet je gewoon een heerlijk vegan gerecht op tafel.
Ingrediënten voor 4 stuks
4 wortels (allemaal ongeveer even groot en niet al te dik)
4 plakjes diepvries bladerdeeg
1/4 tl fenegriekzaadjes (of poeder)
1/4 tl fijngehakte knoflook (potje of vers)
1/4 tl witte peper
1/8 tl zout
1 el olie
1 el sojamelk
1/2 tl sesamzaadjes
Snuf grof zout
Paar plukjes krulpeterselie
Het recept voor wortels in bladerdeeg
- Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien onder een vochtige theedoek.
- Verwarm de oven voor op 210 graden (hete lucht)
- Maal de fenegriekzaadjes fijn met een vijzel en meng in een kommetje met de olie, knoflook, witte peper en het zout. Roer goed door elkaar.
- Schrap de wortelen en wrijf ze in met de kruidenolie.
- Snij een plakje bladerdeeg in 4 repen en druk die langs de korte kant aan elkaar vast. Leg een wortel op het uiteinde en wikkel het bladerdeeg eromheen.
- Leg op een bakplaat met bakpapier en herhaal met de rest van het bladerdeeg en de wortels.
- Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met de sojamelk en bestrooi met de sesamzaadjes en het grove zout.
- Bak de wortels in ongeveer 25 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
- Steek aan de bovenkant een plukje peterselie bij iedere wortel. Serveer warm met een lekkere dipsaus.
Eet smakelijk!
Serveer een van deze hoofdgerechten na de wortels in bladerdeeg: