Tonijn tataki

Deze tataki van tonijn is een megalekker gerechtje! Heerlijke verse tonijn die je bijna rauw eet, want je bakt hem heel kort aan zodat er alleen het randje gebakken is. Daarna eet je het koud met wat sojasaus erbij, ik gebruikte daarvoor de Tonasu sweet spicy soy sauce voor een extra lekkere smaak.

Maar je wilt natuurlijk vooral die lekkere tonijn proeven. Je hebt daarom niet al teveel smaakmakers nodig, alleen wat sojasaus, chilipoeder en sesamzaadjes. Zorg wel dat je tonijn megavers is en het liefst een beetje een langwerpig stuk. Het is een perfect gerecht bij een menu, omdat je het van te voren kan maken. Serveer het als voorgerecht of bijvoorbeeld als onderdeel van deze visplank

Ingrediënten voor 2 stuks

350 gr verse tonijnfilet
1 el olijfolie
1 el sojasaus
0,5 tl chilipoeder
2 el witte sesamzaadjes
2 el zwarte sesamzaadjes
Tonasu sweet spicy soy sauce voor erbij

Jumbo.com - Voorjaar Voordeel

Zo maak je tonijn tataki

  1. Snij de tonijn in 2 langwerpige stukken.
  2. Meng de olijfolie, sojasaus en het chilipoeder door elkaar in een bakje.
  3. Meng in een ander bakje de sesamzaadjes door elkaar.
  4. Wrijf de tonijnstukken in met het olie-mengsel en rol daarna door de sesamzaadjes, zodat het goed bedekt is.
  5. Verhit een wok of koekenpan met een klein beetje olie op hoog vuur en bak de tonijn rondom kort aan.
  6. Laat afkoelen en bewaar in de koelkast tot etenstijd. Haal op tijd weer uit de koelkast en serveer de tonijn tataki met de sweet spicy sojasaus.

Eet smakelijk!


Probeer ook eens een van deze voorgerechten:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.