Spaanse aardappeltortilla

Deze Spaanse aardappeltortilla is een smaakvol begin van jouw etentje. Heerlijke smeuïge aardappels, geserveerd met een homemade tomatensaus en gebakken salamiblokjes. Je kan hem zowel warm als koud serveren, ik vind warm lekkerder. Maar in beide gevallen kan je de tortilla van te voren klaarmaken, bijvoorbeels als onderdeel van dit klein prijsje menu.

Je hebt wat geduld nodig bij de bereiding, want de aardappels moet eerst langzaam gebakken worden tot ze zacht zijn. En de tortilla bak je daarna ook langzaam op laag vuur, zodat het niet verbrand. Trek er in totaal zo'n 45 minuten voor uit.

Ingrediënten voor 6 personen

600 gr aardappels
1 ui
6 eieren
1 tl gerookt paprikapoeder
100 gr salami
Eventueel een bosje peterselie of koriander
Tomatensaus
70 gr tomatenpuree
125 gr cherrytomaten
3 el olijfolie
1 ui
1 teen knoflook

Zo maak je deze Spaanse aardappeltortilla

  1. Maak eerst de tomatensaus, doe daarvoor de puree met de cherrytomaten en olijfolie in de blender en maal fijn.
  2. Snij ondertussen de ui en knoflook fijn en fruit aan in een sauspannetje met een beetje olie. Giet de tomaten erbij en breng aan de kook. Kook een minuut of 5 in en laat op laag vuur staan, zodat het warm blijft.
  3. Schil de aardappels en snij in dunne plakken. Verhit een flinke laag olie in een koekenpan op middelmatig vuur en voeg de aardappels toe. Bak ze in 20 tot 25 minuten gaar, zonder dat ze bruin kleuren.
  4. Snipper ondertussen de ui en bak mee zodra je klaar bent met snijden.
  5. Roer de eieren los met het gerookte paprikapoeder en peper en zout naar smaak. Als de aardappels mooi zacht zijn giet je de eieren erover. Doe de deksel op de pan en bak in 10 tot 15 gaar. Leg een groot bord of een pan van dezelfde maat op de koekenpan en draai deze in een vloeiende beweging om, zodat de tortilla ondersteboven komt te liggen. Bak de andere kant nog 5 tot 10 minuten. Haal van het vuur en laat iets afkoelen.
  6. Snij de salami in kleine blokjes. Verhit een koekenpannetje met een heel klein beetje olie en bak daarin de salamiblokjes op middelhoog vuur 5 tot 10 minuten.
  7. Leg de tortilla op een bord en bestrooi met de salamiblokjes en eventueel met fijngesneden peterselie of koriander. Serveer met de warme tomatensaus.

Eet smakelijk!

KokenKoken

Probeer ook eens een van deze voorgerechten:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.