Italiaanse quesadilla

Mexico meets Italië in dit gerecht. Alhoewel deze landen mijlenver uit elkaar liggen, kun je de keukens prima combineren. In Beijing wisten ze dat al lang, daar kwamen wij jaren geleden in Mexicaans-Italiaans restaurant terecht waar je pizza's en nachoschotels lekker kon combineren met een emmer corona-biertjes. Aangezien ze van 11 am tot 9 pm happy hour hadden, zijn we er nog een paar keer terug gegaan ;)

In dit voorgerecht, dat ik maakte voor dit fushion menu, combineer je een Mexicaanse quesadilla met de Italiaanse melanzane. Je vult de tortilla met Italiaans gekruid gehakt, aubergine, parmezaan en mozzarella en bakt het knapperig en de pan. Een soort Mexicaanse tosti op z'n Italiaans dus.

Ingrediënten voor 4 personen

50 gr wortel
Halve ui
1 teentje knoflook
200 gr gehakt
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
1 tomaat
125 gr passata
Halve aubergine
3 el bloem
75 gr parmezaan
125 gr mozzarella
3 mais tortilla's
Paar takjes basilicum
Een potje groene pesto voor erbij

KokenKoken

Zo maak je een Italiaanse quesadilla

  1. Snij de aubergine over lengte doormidden, je hebt maar 1 helft nodig. Snij over de lengte in 4 plakken, de buitenste plak met schil gebruik je ook niet.
  2. Bestrooi de plakken met zout en laat zo'n 20 minuten liggen, zodat het vocht eruit trekt.
  3. Snipper ondertussen de ui, snij de knoflook fijn, snij de wortel over de lengte doormidden en vervolgens in dunnen plakjes. Snij de tomaat in blokjes.
  4. Dep de aubergineplakken droog en veeg het zout eraf. Strooi het bloem op een bord en haal de aubergine plakken erdoor, zodat er een dun laagje bloem op zit. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de plakken aubergine ongeveer 3 minuten per kant, tot ze zacht zijn. Leg op een bord met keukenpapier en zet even weg tot gebruik.
  5. Verhit een beetje olijfolie in hapjespan en bak de knoflook, ui en wortel aan op middelmatig vuur. Zet na 5 minuten het vuur iets hoger en voeg het gehakt toe. Bak rul en roer dan de kruiden erdoor, bak nog een minuut.
  6. Voeg de tomatenblokjes en de passata toe. Doe een deksel op de pan en laat een kwartiertje zachtjes pruttelen. Haal de deksel de laatste 5 minuten van de pan, zodat het vocht iets verdampt.
  7. Rasp ondertussen de parmezaan, snij de mozzarella in kleine blokjes en snij de blaadjes van de basilicum fijn.
  8. Neem een koekenpan en verhit met een klein beetje olie. Neem een wrap en verdeel een beetje parmezaan en mozzarella op 1 helft. Schep er wat gehakt op, strooi daar een derde van de basilicum op en leg daarop een plak aubergine. Bestrooi er dan weer parmezaan en mozzarella op en vouw dicht.
  9. Bak een paar minuten in de pan, draai om als de onderkant knapperig en goudbruin is en bak nog eens tot de andere kant ook knapperig en goudbruin is. Herhaal stappen 8 en 9 met de andere 2 tortilla's.
  10. Snij in stukken en serveer met de groene pesto.

Eet smakelijk!


Deze recepten zijn ook populair:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.