Deze zalmbonbons zijn gevuld met roomkaas, appel, bosui, radijs en avocado. Lekker smeuïg en de appel en radijs zorgen voor een beetje zoet, pit en crunch. Je brengt ze verder op smaak met dille, peper en zout.

Ik maakte redelijk grote bonbons met behulp van muffinvormpjes, je kan ook kleinere maken en ze serveren als borrelhapje met een wit wijntje. Ik maakte ze als onderdeel van dit koolhydraatarme menu, met maar 7.04 koolhydraten per bonbon passen ze daar perfect in.

Ingrediënten voor 6 bonbons

300 gr gerookte zalm plakken
Ca. 90 gr radijs
Ca. 90 gr appel (3 kwart)
2 bosuitjes
150 gr roomkaas
5 takjes dille (+extra voor garnering)
1 avocado
Eventueel sla om erbij te serveren

KokenKoken

Het recept voor zalmbonbons met appel en radijs

  1. Rasp de appel met schil en de radijsjes. Dep goed droog met keukenpapier en laat nog even liggen gewikkeld in keukenpapier, zodat het goed droogt.
  2. Leg een muffinvorm klaar en bedek 6 vormpjes met huishoudfolie, zorg dat er genoeg folie uitsteekt, zodat je de bonbons daarmee helemaal dicht kan maken.
  3. Verdeel de zalmplakken over de vormpjes en laat ook wat overlappen, om dicht te kunnen vouwen.
  4. Snij het witte gedeelte van de bosuien fijn, bewaar het groen voor garnering. Snij ook de dille fijn.
  5. Doe samen met de radijs en appel in een kom en roer goed door elkaar. Roer de roomkaas erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  6. Verdeel de roomkaasvulling over de zalmbakjes en druk voorzichtig, maar stevig aan.
  7. Snij de avocado doormidden, verwijder de pit en de schil. Snij plakken van een halve tot één centimeter. Leg op de roomkaasvulling, snij sommige plakjes avocado in iets kleinere stukjes, zodat je het hele oppervlakte ermee kan beleggen als een soort puzzeltje.
  8. Vouw de zalm over de avocado dicht en sluit af met de folie. Het handigste is om de uiteinden van de folie samen te pakken en dicht te draaien, zoals toffees in hun papiertje gedraaid zitten. Draai zo de bonbons stevig dicht, zodat ze een vorm behouden en leg in de koelkast tot gebruik.
  9. Serveer de zalmbonbons op een bedje van sla. Garneer met dille, het groen van de bosuitjes, wat druppels olijfolie en eventueel nog wat versgemalen peper.

Eet smakelijk!


Combineer de zalmbonbons met een van deze hoofdgerechten:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.