Herfst, tijd voor pompoenen! Een heerlijke, veelzijde groente waar je niet alleen hartige maar ook zoete gerechten mee kan maken. Perfect dus voor een menu! Ik plan de menu's en gerechten voor dit blog vaak ruim van te voren in en maakte dit menu toevallig in het eerste echte herfstige weekend van het jaar. En dat paste perfect!

Het menu start met krokante pompoenspaghetti die je serveert met een lichtpittige pompoensaus. Een gerecht dat er prachtig uitziet en nog lekkerder smaakt. Van die saus wil je meer! Daarna zet je een heerlijke, herfstige cottage pie op tafel. Een typisch Engels gerecht dat je met de toevoeging van pompoen nog veel lekkerder maakt!

En dan het toetje, een charlotte met pompoenvulling en speculaas karamel. Zo lekker! Ga voor het hele menu, of kies jouw favoriete gerecht eruit :)

KokenKoken

Krokante pompoenspaghetti
1 flespompoen (ca 750 gr)
1 ui
1 teen knoflook
Paar takjes verse tijm en rozemarijn (1 ruime el na fijnsnijden blaadjes)
400 gr tomatenblokjes (blik)
1/4 tl chilipoeder
1/2 tl karwijzaad
2 à 3 el mascarpone
15 gr parmezaan
750 ml zonnebloemolie om te frituren
Kruidenmengsel
1 tl grof zeezout
1/8 tl chilipoeder
1/2 tl gedroogde tijm

Cottage pie met pompoen
500 gr rundergehakt
250 gr sperziebonen
Halve prei
2 tenen knoflook
1 ui
3 flinke takjes salie
2 el bloem
1 tl kaneel
1 runderbouillonblokje
275 ml water
1 tl worcestersaus
750 gr pompoen
400 gr aardappels
1 el mosterd
20 gr boter
Peper en zout naar smaak
25 gr parmezaan
50 gr paneermeel

Pompoen charlotte
250 gr lange vingers
Vulling
600 gr pompoenblokjes
500 gr roomkaas
200 gr suiker
450 ml slagroom
1 tl speculaaskruiden
1 tl vanille extract
Speculaas karamel
100 gr suiker
30 gr water
60 gr slagroom
10 gr boter
1/2 tl speculaaskruiden

Zo maak je het pompoen menu

Je kan alle gerechten van dit menu van te voren klaar maken. Frituur alleen de krokante pompoen van het voorgerecht pas op het laatste moment, zodat deze warm en krokant geserveerd wordt.

Pompoen charlotte

Je begint met de pompoen charlotte, deze kan je het beste een dag van te voren vast maken zodat hij goed is opgesteven. Of start er in ieder geval 's ochtends meteen mee. De taart heeft een bodem en korst van lange vingers. Je vult hem met een mengsel van pompoenpuree, slagroom en roomkaas en brengt het op smaak met speculaas en vanille.

Bekijk hier het recept voor pompoen charlotte >>

Cottage pie met pompoen

Deze cottage pie is echt heerlijk! Het heet een pie, maar is eigenlijk gewoon een ovenschotel van gehakt die je afdekt met een laag aardappelpuree. In dit geval aardappel-pompoenpuree, die pompoen geeft echt een heerlijke smaak aan het gerecht. Ook in de vulling zit pompoen en de kaneel waarmee je het gerecht kruid, past daar perfect bij! Maak de cottage pie gewoon helemaal klaar en zet hem in de oven terwijl jullie het voorgerecht eten.

Hier vind je het recept voor cottage pie met pompoen >>

Krokante pompoenspaghetti

Als laatste maak je het voorgerecht. De saus kan je van te voren helemaal klaar maken, warm gewoon weer op als jullie gaan eten. Je houdt waarschijnlijk nog wel wat saus over, die is heerlijk om de volgende dag als pastasaus te eten. De pompoenspaghetti maak je met behulp van een spiraalsnijder en frituur je vlak voor het eten.

Klik hier voor het recept van krokante pompoenspaghetti  >>

Eet smakelijk!