Tomatenrisotto met nduja

Gepubliceerd op 13 februari 2024 om 06:46

Deze tomatenrisotto is licht pittig dankzij de toevoeging van nduja. Een soort Italiaanse smeerworst gemaakt van pepers en varkensvlees. Het is een heerlijke smaakmaker voor pizza, pasta en ook voor risotto. Ik maakte het voor dit tomaten menu, een lekker menu vol tomaatjes.

Risotto is een heerlijk rijstgerecht dat je snel maakt en waar je naar hartenlust jouw favoriete groenten, vlees en kruiden aan kunt toevoegen. Deze risotto is gekookt in tomatenbouillon en dus op smaak gebracht met nduja, maar ook parmezaan, knoflook en ui. Daarnaast voeg je gegrilde cherrytomaatjes toe, dat worden heerlijke kleine smaakbommetjes!

Ingrediënten voor 4 personen

300 gr risotto rijst
1 grote (rode) ui
2 teentjes knoflook
4 el nduja
850 ml groentebouillon
1,5 blik tomatenblokjes (600 ml)
130 gr erwten
60 gr parmezaan
200 gr cherrytomaten
Paar blaadjes basilicum

KokenKoken

Het recept voor tomatenrisotto met nduja

  1. Snipper de ui en snij de knoflook fijn, halveer de cherrytomaten. Rasp de parmezaan met een fijne rasp.
  2. Maak de bouillon, doe de helft van de warme bouillon in een blender samen met de tomatenblokjes en maal fijn tot een gladde tomatenbouillon. Voeg daarna bij de rest van de bouillon en roer goed door. Hou warm op laag vuur.
  3. Verhit wat olie in een kookpan en bak de uien 3 minuten met een klein snufje zout. Voeg dan de nduja toe en bak 2 minuten mee. Bak als dan nog 1 minuut de knoflook mee.
  4. Voeg de rijst toe, roer goed door en bak een minuutje. Schep dan voor (soep)lepel voor lepel de tomatenbouillon erbij. Voeg steeds pas nieuwe bouillon toe als je vorige schep is opgenomen door de rijst. Ga hiermee door tot de rijst gaar is, zacht met een lichte bite.
  5. Ondertussen kun je de cherrytomaten grillen, verhit daarvoor een grilpan op hoog vuur met een heel klein drupje olie. Leg de cherrytomaten met de snijkant naar beneden in de pan en gril tot ze een beetje donkerbruin kleuren. Let op, dit gaat heel snel dus blijf erbij. Schep ze daarna in een bakje en laat even staan tot gebruik.
  6. Roer als de risotto gaar is de erwtjes erdoor en laat nog een minuutje koken.
  7. Haal de pan van het vuur en roer de parmezaan erdoor. Doe de deksel op de pan en laat nog een minuut staan, zodat de kaas goed kan smelten.
  8. Roer ongeveer 3 kwart van de cherrytomaten door de risotto. Proef en voeg naar smaak peper en eventueel wat zout toe.
  9. Verdeel over 4 borden en garneer met de rest van de cherrytmaten en wat basilicumblaadjes.

Eet smakelijk!


Een paar lekkere ideeën voor het toetje na de tomaten risotto:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.