Mexicaanse pizza

Gepubliceerd op 2 mei 2022 om 07:00

Weer zo'n dilemma, Italiaans of Mexicaans vanavond? Maak gewoon deze lekkere Mexicaanse pizza's en je dilemma is opgelost. Het is eigenlijk een pizza bolognese, maar dan met Mexicaanse kruiden en cheddar in plaats van Italiaanse en mozzarella en parmezaan.

Ik maakte de bodems zelf, maar je kan natuurlijk ook kant-en-klare pizzabodems kopen. Tegenwoordig heb je keuze zat, ook met lekkere bodems die deel van groenten zijn gemaakt. Staat je Mexicaanse pizza een stuk sneller op tafel :)

Ingrediënten voor 4 pizza's

500 gr bloem (liefst type 00)
8 gr instant gist
10 gr zout
300 ml lauwwarm water
2 el olijfolie
200 gr gehakt
3 el Mexicaanse kruiden
1 ui
2 paprika's
600 ml passata
100 gr cheddar

KokenKoken

Zo maak je Mexicaanse pizza's

 1. Snipper de ui, verhit een beetje olie in een ruime pan en fruit de ui een paar minuten aan op middelmatig vuur. Voeg de kruiden toe en bak een minuut mee.
 2. Verhoog het vuur iets en voeg het gehakt toe, bak dit rul. Giet dan de passata erbij, roer goed door en laat de saus met de deksel op de pan ongeveer 3 kwartier zachtjes koken.
 3. Snij ondertussen de paprika's in kleine blokjes. Roer deze na drie kwartier door de saus en laat de saus helemaal afkoelen.
 4. Doe voor de bodem de bloem in een kom en roer het gist en daarna het zout erdoor. Giet de olijfolie en het lauwwarme water erbij en roer door elkaar.
 5. Kneed tot een mooi deeg, met de hand duurt dat ongeveer 10 minuten, met een keukenmachine met deeghaken een minuut of 5. Laat het deeg even rusten en verdeel het dan in 4 stukken en rol tot deegballen.
 6. Smeer een ruime kom in met een beetje olie en leg de deegballen erin, eventueel met een stukje ingevet folie ertussen, zodat ze niet tegen elkaar aan rijzen. Dek de kom af met een stuk huishoudfolie, dat ook ingevet is. Laat het deeg nu 1 uur rijzen op een warme plek, bijvoorbeeld in de oven die je op 50 graden hebt voorverwarmd (zet hem wel weer uit voordat je het erin zet).
 7. Rasp ondertussen de cheddar alvast.
 8. Verwarm de oven voor op ongeveer 240 à 250 graden met daarin een pizzasteen of bakplaat.
 9. Bestrooi je werkvlak met flink wat bloem en druk ieder deegballetje met je vingers uit tot een cirkel. Probeer daarbij de randen niet in te drukken, je wilt dat die tijdens het bakken een mooie korst vormen.
 10. In dit handige filmpje van Italiëplein zie je duidelijk hoe je pizza's maakt.
 11. Leg de pizza op een stevige snijplank of een pizzaschep, bestrooid met bloem zodat je de pizza straks makkelijk de oven in schuift.
 12. Verdeel een vierde van de gehaktsaus over de pizzabodems en bestrooi met geraspte cheddar.
 13. Schuif de pizza voorzichtig in de oven en bak in 10 tot 12 minuten gaar.

Tip: ik weet niet hoeveel pizza's er in jouw oven passen, maar met 1 pizzasteen kon ik er maar 1 tegelijk bakken. Ik maak ze daarom vaak 's middags alvast en bak ze dan 10 minuten. 's Avonds warm je ze op 190 graden in ongeveer 10 minuten op. De bodem en korst zijn dan perfect en de topping verbrand niet.

Eet smakelijk!


Probeer ook eens een van deze recepten:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.