Vissticks van zalm

Vissticks maak je gewoon lekker zelf van verse vis! In dit geval van zalm, maar je kan ook witvis gebruiken, zoals bij de 'echte' vissticks uit de diepvries. En het is eigenlijk super makkelijk, in stukken snijden, door bloem, ei en paneermeel halen en een paar minuten bakken in hete olie. Voor je het weet zijn ze klaar en zit je lekker te eten. Je serveert ze met een heerlijke zelfgemaakte remouladesaus.

Ik maakte de zalm vissticks als voorgerecht bij het back to the 90's menu. Een menu met 3 nostalgische gerechten als je even terugwilt naar je jeugd (tenminste als je ergens in de jaren 80 geboren bent ;)). Maar je kan er natuurlijk ook een hoofdgerecht van maken, voeg gewoon aardappels toe en bijvoorbeeld een salade van venkel, sinaasappel en dille. Handig is dan om de aardappels in de oven te bakken met wat olie, peper, zout en andere specerijen zoals kerriepoeder. Ongeveer 35 minuten op 200 graden is genoeg als je ze in partjes snijd. Dan hoef je er verder niet op te letten terwijl je de vissticks maakt.

Ingrediënten voor 4 personen

550 gr zalm
80 gr bloem
75 gr paneermeel
2 eieren
Zonnebloemolie om in te bakken
Remoulade saus
90 gr mayonaise
25 gr mosterd
25 gr kappertjes
35 gr augurk
Snuf zout
5 gr peterselie

Aan de slag met deze vissticks van zalm

  1. Maak eerst de remoulade. Snij daarvoor de augurk, kappertjes en peterselie heel fijn.
  2. Roer de mayonaise en mosterd door elkaar, voeg de kappertjes, augurk en peterselie toe.
  3. Breng op smaak met een beetje zout en bewaar afgedekt in de koelkast (easy peasy toch!?)
  4. Snij je zalm in 8 repen van ongeveer het formaat van vissticks (het is homemade, dus hoeft echt niet perfect allemaal hetzelfde formaat te zijn).
  5. Zet 3 borden klaar, de eerste met bloem, de tweede met de eieren, en de derde met het paneermeel. Roer de eieren even goed los.
  6. Dep de zalm droog en haal de stukken dan door de bloem, de eieren en als laatste het paneermeel. Leg ze klaar op een bord.
  7. Zet een ruime koekenpan op het vuur en giet er genoeg olie in, zodat de visstick ongeveer half onder de olie komen te liggen.
  8. Verhit de olie tot 170 à 180 graden. Bak de vissticks (eventueel in 2 delen, afhankelijk van de grootte van de pan) ongeveer 2 minuten per kant tot ze gaar en knapperig zijn. Leg op een bord met keukenpapier om even uit te lekken.
  9. Serveer met de zelfgemaakte remouladesaus.

Eet smakelijk!

Jumbo.com - Voorjaar Voordeel

Combineer de zalmvissticks met een van deze hoofdgerechten:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.