Rode bonen schaafijs

Gepubliceerd op 1 februari 2022 om 07:03

Dit lekkere Chinese toetje kwam ik tegen op de website van mevrouw Yan, daar lees je dat het een specialisteit uit Hongkong is. Ik maakte er een iets andere versie van, beide varianten zijn heerlijk en verfrissend. Maak het vooral in de zomer, want ik moest meteen de verwarming hoger zetten, kreeg het er koud van ;) 

Het is heerlijk romig en lekker zoet door de gezoete rode bonen. Die rode bonen moet je wel even een dagje van te voren klaar maken, maar verder is het schaafijs makkelijk en snel te bereiden. Een lekker toetje na een Chinees menu, of een lekker tussendoortje op een hete zomerse dag. 

Bij meerdere toko's bleken ze de rode (ook wel adzuki bonen genoemd) niet te hebben. Uiteindelijk heb ik ze online besteld bij De Notenschop.

Ingrediënten voor 4 personen

150 gr rode bonen (adzuki bonen)
100 gr suiker
600 ml Alpro Coconut ongezoet
24 ijsblokjes
4 bolletjes vanille ijs

Zo maak je rode bonen schaafijs

  1. Doe de rode bonen in een zeef en spoel goed af met koud water. Doe dan in een pannetje en zet ze net onder water. Breng aan de kook en kook een minuut of 5. Giet af en spoel nog eens af onder koud water.
  2. Doe weer in de pan en giet er800 ml water bij. Breng aan de kook en laat ongeveer 2 uur koken tot ze zacht zijn. Voeg dan het suiker toe en kook tot de suiker en het water zijn opgenomen door de bonen.
  3. Doe in een bakje en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Doe dan de deksel erop en zet nog zo'n 8 uur in de koelkast.
  4. Maal de rode bonen fijn in een keukenmachine of blender en verdeel de over vier glazen.
  5. Maal de ijsklontjes fijn tot schaafijs in een keukenmachine (of koop kant-en-klaar schaafijs) en schep op de bonen. Giet in ieder glas 150 ml Alpro Coconut.
  6. Schep er als laatste een bolletje ijs bij en voeg een lepel toe, zodat je het kunt doorroeren tijdens het drinken.

Eet smakelijk!

KokenKoken

Meer ijskoude toetjes:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.