Pasen: favoriete recepten voor de paasbrunch

Gepubliceerd op 27 maart 2024 om 14:59

Pasen staat weer voor de deur, het perfecte moment voor een heerlijke brunch. In dit overzicht vind je mijn twaalf favoriete recepten om lekker mee te brunchen, ontbijten of lunchen. Zowel lekker ongezonde caloriebommetjes als wat meer gezonde en verantwoorde gerechtjes. Natuurlijk met flink wat eieren, want een ei hoort erbij. En sommige gerechten zijn ook een aanrader als toetje bij een (paas)diner, zoals de paas pavlova's, de pannenkoekentraybake en de watermeloen carpaccio. Scroll vooral door om deze lekkere receptjes te bekijken!

Dit Deense gerechtje is een soort variant op yoghurt met muesli. De koldskål is een mix van yoghurt, karnemelk en suiker. De kammerjunker zijn een soort kleine koekjes die je er doorheen roert. Lekker licht en fris. 

Ham en kaas zijn een perfecte combi. Heerlijk in een gewone croissant, maar ook lekker in cruffins. Oftewel croissantjes in de vorm van een muffin. En je hebt maar 4 ingrediënten nodig om ze te maken!

Een eitje, maar dan lekker zoet. Deze pavlova's zien er superleuk uit en smaken ook heerlijk. Krokant eiwit, met frisse citroenroom en een halve perzik in het midden. Maak het af met een beetje munt je eitje is klaar. 

Nog een eigerechtje, maar dan wel hartig. Deze eieren zitten in een jasje van saucijzenvlees. Je rolt ze door panko en frituurt ze of bakt ze in de airfryer, zodat ze ook nog een lekker krokant korstje krijgen. 

Pashka is een Russisch paasgerecht dat een beetje lijkt op een soort hele stevige pudding of cheesecake. Mijn oma kreeg het recept ruim 60 jaar geleden van haar Russische lerares en het is bij ons een familietraditie geworden om dit met Pasen te eten.

Ei nummer 3 zit in een lekker krokant bakje van bladerdeeg. Lekker met wat stukjes tomaat, geitenkaas, paprikapoeder en verse peterselie. Of gebruik jouw favoriete kaas en kruiden.  

Deze watermeloencarpaccio is lekker zomers en nog gezond ook. Je serveert hem met hangop van magere yoghurt en een saus van aardbei en munt. 

Dit zoete Frans brood is gevuld met banketbakkersroom, heerlijk! Je kan ze kant-en-klaar kopen bij AH (doe ik regelmatig), maar zoals vaak met baksels is zelfgemaakt veel lekkerder!

Deze zalmbonbons zijn gevuld met roomkaas, appel, bosui, radijs en avocado. Lekker smeuïg en de appel en radijs zorgen voor een beetje zoet, pit en crunch. Je brengt ze verder op smaak met dille, peper en zout.

Deze pannenkoeken traybake is multifunctioneel. Eet het als toetje, ontbijt of als tussendoortje. En het is een stuk minder werk dan pannenkoeken in de pan bakken.

Lekkere volkoren wraps gevuld met een asperge, bresaola (Italiaans rookvlees), ei, citroenmayonaise en veldsla. Makkelijk te maken, maar mega lekker! (gebruik groene asperges als er nog geen witte zijn)

Frans brood met kokos en pandan. De pandan zorgt voor een prachtige kleur en een heerlijke geur. Met kokos maak je een lekker krokant korstje. Je kan het zowel met zoet als hartig beleg eten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.